Forum » Navijanje » XP-M vedno isti multiplier...
XP-M vedno isti multiplier...
_mOuSe_ ::
Na K7S41GX sem menjal jumpere iz 14x na 16x, vendar je XP-M 2500 še vedno delal na isti frekvenci. V PC Wizardu piše Startup/Max Multiplier: 16x / 14x. Zakaj ne morem nastavit višji multiplier?
lp, mOuSe
lp, mOuSe
SepoX ::
Mislim, a ti slučajno ne vidiš ko ti na 15 strani piše FID jumpers in pod njim cela tabela multiplierjev???
Na 8 strani imaš pa narisano kje se to na plati nahaja...
Drgač pa če slučajno ne dela - a si ziher da imaš notri mobilca?
Na 8 strani imaš pa narisano kje se to na plati nahaja...
Drgač pa če slučajno ne dela - a si ziher da imaš notri mobilca?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SepoX ()
kixs ::
Dvomim, da imas tole mobilca.
Preveri s programom CPU-Z
Pa dodatno si preberi tale clanek (kode na procesorju in kako navijat):
http://www.hexus.net/content/item.php?item=722&redirect=yes
lp
Preveri s programom CPU-Z
Pa dodatno si preberi tale clanek (kode na procesorju in kako navijat):
http://www.hexus.net/content/item.php?item=722&redirect=yes
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
SepoX ja, hvala...misliš da sem kar naključno dajal kapce gor al kaj
Ziher da je mobile, sem takoj ob nakupu preveril part number, in z cpu-z, in z pc wizard.
kixs97 v članku je znižan multiplier in zvišan FSB, slednjega sem uspel spravit do 155, testiral 24 ur; pri 160 pa mi že javi napako kljub povečani voltaži. Multiplier pa nevem zakaj, ne dela, niti višji niti nižji. PC Wizard: Startup/Max Multiplier: 12x / 14x.
Še kakšen nasvet, predlog, karkoli?
lp, mOuSe
Ziher da je mobile, sem takoj ob nakupu preveril part number, in z cpu-z, in z pc wizard.
kixs97 v članku je znižan multiplier in zvišan FSB, slednjega sem uspel spravit do 155, testiral 24 ur; pri 160 pa mi že javi napako kljub povečani voltaži. Multiplier pa nevem zakaj, ne dela, niti višji niti nižji. PC Wizard: Startup/Max Multiplier: 12x / 14x.
Še kakšen nasvet, predlog, karkoli?
lp, mOuSe
kixs ::
Kaksen multi mas zdaj? 14x ali 12x ... lahko izbiras med tema dvema?
Se pravi 14x155 = 2170 ... ja na nizki voltazi je to cisto ok.
Kot sem ze zadnjic rekel, je najvecji problem tvoja maticna. Kaksno napetost, hitrost in multi ti javi CPU-Z?
Se pravi 14x155 = 2170 ... ja na nizki voltazi je to cisto ok.
Kot sem ze zadnjic rekel, je najvecji problem tvoja maticna. Kaksno napetost, hitrost in multi ti javi CPU-Z?
Jumperji so na 12x, frekvenca pa je kot da bi bili na 14x (155*14). Tudi v cpu-z piše da je multiplier 14. Čudno...
kixs97 lahko mi napišeš mail na ZS pa ti v sredo pošljem screene za lažjo predstavo.
lp, mOuSe
kixs97 lahko mi napišeš mail na ZS pa ti v sredo pošljem screene za lažjo predstavo.
lp, mOuSe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Athlon XP-M na K7S41GX?Oddelek: Strojna oprema | 1516 (1516) | _mOuSe_ |
» | Hitrost ventilatorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (1025) | shadeX |
» | Odklenjen XP 2800?Oddelek: Strojna oprema | 895 (895) | _mOuSe_ |
» | Zamenjam procesor, pc ne delaOddelek: Strojna oprema | 1382 (1382) | dejansan |
» | Benchmarki graficnih kartic za prenosnike?Oddelek: Strojna oprema | 1265 (1104) | klemen22 |