Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje in blue screen po menjavi procesorja
Zmrzovanje in blue screen po menjavi procesorja
ant ::
kot že rečeno, zamenjal sem procesor na svojem sony vaio laptopu (gtr716s). procesor, ki je original notri je p4, dobil pa sem podoben p4 mobile, vendar stvar ne dela kot bi morala. frekvenca procesorja, fsb in socket so isti. razlika je le v tem, da sedaj ta nov mobilni procesor deluje na 2 frekvencah in s tem je temperatura padla za približno 4-5 stopinj. to je seveda super, saj se mi sedaj ventilator priklaplja le občasno, ko je procesor obremenjen. vendar zakaj potem zmrzuje ter meče blue screene?
laptopa z mobile procesorjem še nisem zasledil, vendar ne vem v čem je problem? verjetno bi bil potreben kakšen popravek biosa, da bi normalno delovalo tudi z mobile procesorjem, vendar sam imam najnovejšo verzijo. pomoje samo zame nebi delali nov bios na sonyu, kaj:)))?
ali je možna tudi varianta, da se matična preveč segreje, saj ventilatorji ne delujejo, in zaradi tega šteka? je lahko procesor kaj pokvarjen?
hvala za odgovore.
LP
laptopa z mobile procesorjem še nisem zasledil, vendar ne vem v čem je problem? verjetno bi bil potreben kakšen popravek biosa, da bi normalno delovalo tudi z mobile procesorjem, vendar sam imam najnovejšo verzijo. pomoje samo zame nebi delali nov bios na sonyu, kaj:)))?
ali je možna tudi varianta, da se matična preveč segreje, saj ventilatorji ne delujejo, in zaradi tega šteka? je lahko procesor kaj pokvarjen?
hvala za odgovore.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mobile pentium 4?Oddelek: Kaj kupiti | 2686 (2093) | Anney |
» | Odlomljen pin na procesorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2313 (1239) | Azrael |
» | Rad bi zamenjal procesor na laptopuOddelek: Strojna oprema | 2753 (1996) | zee |
» | via KT 880 podpira Barton mobile?Oddelek: Strojna oprema | 955 (831) | VASkO |
» | Centrino, da ali neOddelek: Kaj kupiti | 1557 (1234) | Loki |