» »

Boot s cd-ja -> zagon iso slike na usb disku?

Boot s cd-ja -> zagon iso slike na usb disku?

gregyk ::

Zanima me ali je možno: da se pc zboota s cd-ja in zažene iso sliko na zunanjem usb hard disku? Bi mi prav prišlo pri inštalacijah windowsov (xp, vista), da bi imel na hdd-ju več iso slik cd-jev, dvd-jev in pri bootu iz cd-ja potem samo izbral katero iso sliko naj pc zažene z usb diska. Sem iskal celo popoldne po internetu pa nisem našel nič oprijemljivega na to temo.

Torej če ima kdo kako pametno idejo kako to izvesti, se priporočam.

Hvala v naprej!

krneki0001 ::

winPE(live verzija windowsov) na usb naloži in potem kr iz tam potegneš image in ga namestiš na disk.

gregyk ::

ne razumem čisto dobro... jaz bi rad da se pc starta iz cd-ja (zaradi tega ker malo starejši še nimajo podpore za usb-boot). In da potem iz usb-ja izberem npr. iso ki naj z njega naprej boota.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregyk ()

kixs ::

Ce tole resis tako kot si napisal... povej :P

#000000 ::

Če bi rad na ta način instaliral windows-e bo šlo, če pa bi rad da lavfaš windows-e kot Live CD kokr je to v navadi pri Linux-u pa ne vem če bo glih gnalo.

Drugač pa ni zime, acronis true image workstation narediš boot disk, z njim startaš mašino, izbereš recovery in preko čarobnjaka izbereš sliko kero bi rad namestil na mašino, image imaš lahko shranjen na obstoječem disku (pač na svoji particiji) lahko pa tudi na kakterem koli računalniku v mreži, ftp serverju, ali cd-ju v katerikoli gajbi v svojem lanu, uglavnem se da. LP

gregyk ::

Ja očitno se tudi XP-jev ne da tako inštalirat, kot sem našel na netu, XP-ji med inštalacijo reinicializirajo usb porte in potem odrežejo npr. usb disk od sistema... Se pravi edina varianta je res XP-je inštalirat v npr. VmWare narediti image in potem ta image razpakirati na disk pri inštalaciji. Pa uporabiti deployment tools-e da na novo winsi zaznajo ves hardware itd... Skratka precej komplicirana zadeva. Za Visto pa najbrž isto velja... No ja, vsaj nisem celo popoldne gledal filmov ;) Hvala za odgovore. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregyk ()

krneki0001 ::

Narediš boot cd z winXP alias win PE. Zasedejo 150Mb cd-ja ali usb-ja. Potem pa oni sami prepoznajo vse usb naprave in diske, pa potem delaš na njih brez problemov.

gregyk ::

@nebivedu: Ja to že ni problem narediti boot-cd. Samo kaj mi pomaga če npr. iz Win Pe ne morem potem zagnat inštalacijo Viste. To torej ni to. Jaz bi rad imel na usb disku kakih 10 iso slik različnih boot variant (xp, vista, recovery, itd..) in bi pri bootu s cd-ja samo izbral katera slika naj se naprej boota z usb hdd-ja. Nevermind. :)

detroit ::

kot so ti že omenil je probably edina možnost da winpe/bartpe/hojope/picoxp/whateverpe zaženeš in iz njih na nek disk naložiš sistem z ghostom/acronisom/whatever in potem spet restartaš in bootaš iz unga diska
Skero

krneki0001 ::

ČE imaš image enega ali več sistemov na USB ključu, potem lepo vzameš ghosta in z njim naložiš v winPE kompleten sistem.

Če hočeš pa imet boot cd zato, da bi imel več inštalacij na usb ključu in bi potem inštalacijo izbral, pa pozabi na to, ker to ne bo delalo normalno. To se je dalo, dokler so bili win98 in NT pa mogoče še z 2000.

desperados ::

a mogoče kdo ve zakaj boot slika iz cdja ne potegne na dvdju???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
5887 (670) ameba
»

Laptop: težava s trdimi diski

Oddelek: Strojna oprema
142236 (1953) solatko
»

Vista, sysprep in deploy na več računalih

Oddelek: Operacijski sistemi
61389 (1269) krneki0001
»

BOOT na disku je šol..

Oddelek: Pomoč in nasveti
291411 (1036) boula
»

namestitev boot sektorja na USB ključ..

Oddelek: Pomoč in nasveti
72100 (1927) Hob

Več podobnih tem