Forum » Kaj kupiti » Navadni A4 ali inkjet glossy A4 photo papir?
Navadni A4 ali inkjet glossy A4 photo papir?
lolek84 ::
Vem da že sam naslov po sebi pove logično dejstvo, da je navadni bel A4 papir cenejši kot recimo A4 photo papir.
Pa da pustimo zdaj to primerjavo, da dobiš 500 A4 navadnih belih papirov za ceno recimo 20 A4 photo papirjev.
Mene bolj zanima sledeče vprašanje:
Namreč imam tiskalnik hp3420. Pa me zanima ali obstaja kaka raziskava, kjer bi raziskali koliko barve (črne in barvne) gre pri tiskanju na navadni papir (beri navadni bel a4 format) in koliko če tiskaš na A4 photo papir?
Namreč zanima me koliko prej bi moral zamenjat kartušo če bom tiskal na photo papir, kot pa če bi tiskal na navadni a4 papir?
Ali zdaj gre za drastično razliko v porabi? Ali je pa pač photo papir enostavno samo dražji ker zgleda pol natiskano kot fotografija ali pa tudi ta papir "potrebuje" več barve, da natisneš?
Hvala za odgovor in kak predlog.
Pa da pustimo zdaj to primerjavo, da dobiš 500 A4 navadnih belih papirov za ceno recimo 20 A4 photo papirjev.
Mene bolj zanima sledeče vprašanje:
Namreč imam tiskalnik hp3420. Pa me zanima ali obstaja kaka raziskava, kjer bi raziskali koliko barve (črne in barvne) gre pri tiskanju na navadni papir (beri navadni bel a4 format) in koliko če tiskaš na A4 photo papir?
Namreč zanima me koliko prej bi moral zamenjat kartušo če bom tiskal na photo papir, kot pa če bi tiskal na navadni a4 papir?
Ali zdaj gre za drastično razliko v porabi? Ali je pa pač photo papir enostavno samo dražji ker zgleda pol natiskano kot fotografija ali pa tudi ta papir "potrebuje" več barve, da natisneš?
Hvala za odgovor in kak predlog.
bluefish ::
Procentualne razlike ne poznam, vendar pa ja, poraba je malo višja in odvisna od fotografij. Sicer pa foto papir itak ni za vsakodnevno uporabo .
Avby ::
Poraba je mimogrede bistveno višja. Če imaš kartušo prirejeno lahkotnemo polnjenju z seti za refil, potem bo pa vrjetnoi prej kak mehanizem crknil zaradi obrabe kot se boš sekiral za črnilo.
Prav samo glosary papir da bi uporabljal pa je brezveze. Recimo zadnjič sem sestavljal design za stran in sem sprintal ene 30 listov samo za test, da sem našel tisto pravo kombinacijo.
Moraš imeti po moje kar dober razlog, da sploh posežeš po glosary papirju.
Prav samo glosary papir da bi uporabljal pa je brezveze. Recimo zadnjič sem sestavljal design za stran in sem sprintal ene 30 listov samo za test, da sem našel tisto pravo kombinacijo.
Moraš imeti po moje kar dober razlog, da sploh posežeš po glosary papirju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Avby ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Printanje brez robovOddelek: Programska oprema | 2662 (2411) | simple |
» | tiskanje na fotopapir mi ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 1428 (1242) | M@73Y |
» | kater foto papir za inkjeta?Oddelek: Kaj kupiti | 1730 (1665) | Brane2 |
» | Kateri printer? HP ali LexmarkOddelek: Kaj kupiti | 2085 (1900) | tedybear |
» | TiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 1813 (1654) | andro |