» »

Iščem enostaven zastonj program za tlorise zunanjih ureditev!

Iščem enostaven zastonj program za tlorise zunanjih ureditev!

tomaz321 ::

Iščem skratka nek enostaven- zastonj program, ki bi mi pomagal pri oblikovanju tlorisa zunanje ureditve:

Rad bi skeniral gor tloris in objekte, ter jih poljubno premikal po površini, za najboljšo možno razporeditev. Program mora vsebovati tudi merilo, zelo zelo zaželeno pa bi bilo, če bi bil sposoben računati tudi ploščino. Ali kdo pozna kaj takega oz. kateri izmed zaston risarskih (vektorskih) programov bi bil sposoben oz. je najbolj enostaven za kaj takega.

Gre namreč za idejno parcelacijo neke parcele, na katero bi postavili več objektov (te bi premikal po parceli za najboljšo možno razporeditev), premikal bi pa meje parcel - program bi mi pa moral znati izračunati ploščino (ker gre za idejen - šolski projekt si arhitekta ne morem privoščiti oz. ni potrebe po tem)

Hvala za pomoč

dzinks63 ::

:)) Z Inkscape , se da marsikaj naredit.

tomaz321 ::

Hvala, poznam Inkscape, vendar ga ne obvladam, zato bi prosil za pomoč, če kdo slučajno ve, ali se da:

-izračunati pločšine likov (meni nekako uspe samo pravokotnike, da mi pove ploščino)
-da bi npr. iz b&w slike sam spoznal sliko kot vektorsko (kako bi bilo to izvedljivo, da mi ni treba celega načrta prerisat)

Hvala za pomoč

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610645 (8635) Ales
»

Izdelava tlorisa

Oddelek: Loža
163647 (3256) Machete
»

Prosim za obrazložitev

Oddelek: Izdelava spletišč
122720 (2303) alexa-lol
»

skalarni, vektorski in ostali produkti

Oddelek: Šola
115266 (4107) sherman
»

program za arhitekturno risanje na touch screenu, obstaja to ?

Oddelek: Programska oprema
84251 (4139) ovdje kokoš

Več podobnih tem