Forum » Programiranje » uporabljanje uparrow v dosu
uporabljanje uparrow v dosu
NoUse4AName ::
koda za uparrow je 0x48, sam ko uporabim:
unsigned a;
a=getch();
in stisnem uparrow je a==0, v cem je fora?
hocem uporabljat smerne tipke v DOS programu pa sem nameraval uporabit if(a=0x48) pac nardi nekaj. ma kdo kako bolso idejo?
unsigned a;
a=getch();
in stisnem uparrow je a==0, v cem je fora?
hocem uporabljat smerne tipke v DOS programu pa sem nameraval uporabit if(a=0x48) pac nardi nekaj. ma kdo kako bolso idejo?
Bungee- ::
Ojla!
Stvari si se sicer lotil prav, vendar pa moras za smerne in podobne tipke lovit dva byta al pa en word. Stvar je v tem da je scan koda za "sive" tipke dolga dva byta torej je potemtakem UpArrow 00 48. Sicer sam bolj programiram v Pas in Delph, pa se bom potrudil za C tko da ne zamert za napake.
Upam da pomaga....
Stvari si se sicer lotil prav, vendar pa moras za smerne in podobne tipke lovit dva byta al pa en word. Stvar je v tem da je scan koda za "sive" tipke dolga dva byta torej je potemtakem UpArrow 00 48. Sicer sam bolj programiram v Pas in Delph, pa se bom potrudil za C tko da ne zamert za napake.
unsigned a;
a=getch();
if(a=00){a=getch()}
if(a=48) Bla bla bla
Upam da pomaga....
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.
NoUse4AName ::
tnx
mater sem norc, nemorem verjet da sem dal samo en enacaj v if stavek, prokleta sola, ni cajta za programiranje pa vse pozabim, grrr
mater sem norc, nemorem verjet da sem dal samo en enacaj v if stavek, prokleta sola, ni cajta za programiranje pa vse pozabim, grrr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C in funkcije ter #defineOddelek: Programiranje | 3940 (2301) | misek |
» | Program v C - nujnoOddelek: Programiranje | 1956 (1631) | Ktj |
» | čitanje črkOddelek: Programiranje | 1543 (1412) | BigWhale |
» | Pomoč pri c++ razlagaOddelek: Programiranje | 2312 (2054) | Person |
» | srand in program v Cju???Oddelek: Programiranje | 1584 (1454) | nuclear |