Forum » Šola » [fizika] MRI
[fizika] MRI
mare_ ::
Hellou!
Če ima slučajno kdo kaj pojma o mri oz. o magnetni jedrski resonanci... zakaj spinsko-spinski in spinsko-mrežni relaksacijski čas nista enaka (ker po moji logiki bi morala biti )? Če prvi čas opisuje, kako hitro se zmanjša komponenta v ravnini xy do 0, drugi pa, kako hitro pride komponenta z v ravnovesno lego, a se ne zgodita te dve stvari hkrati?
Če ima slučajno kdo kaj pojma o mri oz. o magnetni jedrski resonanci... zakaj spinsko-spinski in spinsko-mrežni relaksacijski čas nista enaka (ker po moji logiki bi morala biti )? Če prvi čas opisuje, kako hitro se zmanjša komponenta v ravnini xy do 0, drugi pa, kako hitro pride komponenta z v ravnovesno lego, a se ne zgodita te dve stvari hkrati?
- spremenil: mare_ ()
mare_ ::
Mhm, hvala, samo to sem že tudi bral včeraj ;) Ampak mi je danes zjutraj postalo jasno, kje sem narobe razmišljal (tudi če je Mxy = 0, lahko Mz še vedno raste)... včeraj je bil en tak čuden dan, nisem bil preveč pri sebi :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IBM Research razvija spintronikoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 3667 (2958) | Pyr0Beast |
» | Odkrit silicijev analog grafena - silicenOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8740 (6873) | noraguta |
» | IBM shranil bit podatkov z 12 atomiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8579 (6469) | Jst |
» | Prva slika molekuleOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7170 (4344) | Thomas |
» | Električno, magnetno, elektro-magnetno polje...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3278 (3189) | A. Smith |