» »

[C#, .net] Visual studio stil dopolnjevanja

[C#, .net] Visual studio stil dopolnjevanja

atasmrk ::

Pozdrav.

Zanima me, kako se naredi dopolnjevaje (autocompletition)na nacin, kot je to narejeno v Visual Studiu. Razmisljal sem nekako v tej smeri, vendar polje za vnos teksta ne sme izgubiti fokusa.

Tole pa so moja razmisljanja. Na koncu izgleda, kot da ima program hkrati dve kontroli s fokusom. Kaj naj bi bil to za en hack nimam pojma. Dalo bi se sicer pokazati popup, ga postaviti permanentno nad vse drugo, dati fokus nazaj v textBoxin tam loviti, katere tipke se pritisnejo in popup ustrezno krmariti.

Pa se nekaj, kako ugotovim, na katerem mestu v textBox-u se nahaja utripač (pozicijo v stringu ali pa pozicijo an zaslonu)?

atasmrk ::

No, kot kaze si bom odgovoril sam. Pa mogoce bo se komu koristilo.

Namesto, da prikazujem pop-up okno, sm kar na From prilepil en ListBox (po defaultu ni viden), v text boxu pa lovim vse pritiske na tipke (ker sem hotel ujeti vse tipke sem moral TextBox-ovo metodo IsInputKey overridati, da sem lahko ujel malo vec - gor in dol puscice uporabim za sprehajanjem med vnosi v ListBox-u). Ko v TextBoxu pritisnem tipko, poberem lokacijo utripaca in pod njim prikazem tisti ListBox, zraven pogledam katero besedo dopolnjujem in iscem vnose v ListBoxu. Poleg tega v Text boxu lovim se vrtenje z miskinim kolesckom, da se vsebina ListBox-a lepo scrola.

Pozicijo utripaca pa se da dobiti z propertijem TextBox.SelectionStart.

darkolord ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugo

Oddelek: Programiranje
14967 (826) Cvenemir
»

[C#] pomoc pri vpisu elementov v listBox

Oddelek: Programiranje
101327 (1242) keworkian