» »

Pesek v Versaillesu

Pesek v Versaillesu

UNIVERZUM ::

Pred časom si je naš šef ogledal versajsko palačo. Sedaj ko urejamo vrt, pa hoče točno tkšen pesek kot ga imajo v njihovih parkih.

Glede na to, da sem splet prečesal po dolgem in po čez, sprašujem vas, kakšen pesek naj bi uporabljali.

Ja in klical sem v Versailles, pa mi niso znali pomagati,ker njihovi vrtnarji ne govorijo angleško.

Klical sem tudi v arboretum, pa ne vedo.

torej ali kdo ve?:O
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Backup22 ::

Uf, težka bo.. Najlažje je pomoje, če poznaš koga, ki govori francosko in on pokliče ;)
//

icko ::

Še dobro da ni šel vaš šef gledat kitajski zid, ker bi hotel imeti robnike iz istega kamna...

Sam malomeščanstvo je pa zakon...

gzibret ::

Kakšen pesek pa imajo? Morda ti lahko jaz svetujem, samo rabim opis peska, ali pa vsaj kakšno dobro fotko.
Vse je za neki dobr!

opeter ::

Ali ima vaš šef slučajno na voljo davkoplačevalski denar? >:D

#000000 ::

Ma napiši v angleščini, in prevedi v francoščino preko babelfish, mogoče bo malo indijanska verzija prevoda ampak mislm da nebi smelo bit problema.

citiram: "Ma napiši v angleščini, in prevedi v francoščino preko babelfish, mogoče bo malo indijanska verzija prevoda ampak mislm da nebi smelo bit problema."

Hehe, strojno prevajanje. In na koncu bojo oni poslali v francoščini pa spet strojno prevedeš nazaj in na koncu boste v parku posuli kravji drek...:D :D :D :D

#000000 ::

A ti piše da je indijanska verzija prevoda :D Ampak pomojem za par kubikov kurčevega peska ne bi smel bit zapletov, sej ti pošljejo katalog al pa vsaj kako fotko. Al pa napiši v srbohrvaščini, garant majo kje blizu kakega yugovića

BigWhale ::

Reci sefu naj gre spet tja in prinese s sabo vzorec peska. ;)

AndrejS ::

Sposodi si veliko prikolico , 4 lopate in 4 bosance... se peljive tja pa nabašete :D

Pujcek ::

kulska tema, sam nazalost ti ne znam pomagat:D
:)

mihec87 ::

hm verjetno bo potrebna kaksna fotka ali pa vsaj opis peska..Kaj pa če se gre mal po vrtnarijah ali pa podobnih stacunah pogledat za pesek..

PaX_MaN ::

Sodeč po tejle sliki, je tam pesek pink barve. Nek podoben pesek smo mi natrosili na grob, samo se ne spomnim, kakšen odtenek pink barve je bil. :D

Pesek je grob (lomljen) ni nek fini pesek ali pa okrogel. Kosi naj bi bili baje veliki okol 20mm. V bistvu se po tem pesku ne da sprehajat v visokih petkah.

Ni point da bi ga kupl iz Versaillesa. Radi bi ga dobil v okolici (zaželjeno celo v SLO). Sem jih spraševal od kje dobijo pesek, pa niso znal odgovort.

Ne nima na voljo davkoplačevalskega denarja.

Barva mi vleče na bež (beige).

gzibret ::

Grob pesek dobiš skoraj v vsakem kamnolomu. Samo ne vem, če bi ti ustrezala barva....

Bolj rumenega imajo v Zidanem Mostu (litotamnijski apnenec). Lahko greš pogledat tudi kam na primorsko, kjer kopljejo flišni peščenjak (Elerji pri Škofijah recimo).

Glede velikosti kosov - za pravi denar ti ga zmeljejo magari na velikost 19.8 mm ;)
Vse je za neki dobr!

Jackal ::

Barva bi se mogoče dala videt s te slike... čeprav je verjetno več vrst peska in on ne misli ravno tiste, s katerim je posuta pešpot...

Sicer je res že 2 meseca kar sem bil tam, samo mi je bil pesek res zadnja briga. :P
Walking the way is something completely different than imagining the way.

PaX_MaN ::

Kaj pa če bi jim poslal email, pa naj se sami zmenijo z vrtnarji? Mislim, kako jih imajo lahko zaposlene, če jih sploh ne razumejo? Nekdo jih ziher mora razumet.

bluefish ::

^^
Točno tako. Vsekakor imajo ljudi, ki znajo angleško. Eden od njih bo pač vprašal vrtnarja in potem odgovoril nazaj s podatki, ki ji bo le ta podal.

Sem že poslal mail, nekje 14 dni nazaj, pa še ni odgovora, čeprav mi je ženska na informacijah dejala da odgovorijo na vsak mail.

"Kaj pa če bi jim poslal email, pa naj se sami zmenijo z vrtnarji? Mislim, kako jih imajo lahko zaposlene, če jih sploh ne razumejo? Nekdo jih ziher mora razumet."
"Točno tako. Vsekakor imajo ljudi, ki znajo angleško. Eden od njih bo pač vprašal vrtnarja in potem odgovoril nazaj s podatki, ki ji bo le ta podal."

In vi mislite da vrtnar v Versaillesu nabavlja pesek oz. da ve kaj je in kje se ga proizvaja. Jao jao:\ :\ . Vrtnar je so tam nekaj podobnega kot naši komunalci.:D :D
Kot bi pocukal za rokav smetarja snage in ga vprašal, kdo jim nabavlja kontejnerje ki jih mečejo na tovornjak.
Mislim drama.
Versailleska palača je državni objekt in tu gredo posli preko javnih naročil. Dvomim da sploh kdo razen dobavitelj ve kakšen pesek uporabljajo.
lp

bluefish ::

^^
To je pravzaprav res. Morda pa bi pomagal mail z vprašanjem o dobavitelju, potem pa še mail temu :D .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lučka za ABS se občasno prižge (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9125601 (3915) PrimozR
»

Parkirišče na močvirnatem območju

Oddelek: Loža
111910 (1298) korenje3
»

Kakšna "mešanica" za beton

Oddelek: Loža
1924572 (24083) M-XXXX
»

Počitnice