Forum » Programiranje » Access 2007 - zbirka podatkov ni vredna zaupanja?
Access 2007 - zbirka podatkov ni vredna zaupanja?
celamp ::
Zdravo;
Sem srečni lastnik MS Office 2007, a glej ga zlomka, program izdelan v MS Accessu 2003 mi noče več zaganjati vseh makrojev. Pojavi se namreč obvestilo : "dejanje ne bo dovoljeno, če zbirka podatkov ni vredna zaupanja"
Bazo podatkov imam v mapi, ki je označena kot zaupanja vredno mesto, a to mi nič ne pomaga!
Poizkusil sem tudi z certificiranjem, a ne gre.
Ima kdo kakšno idejo kje delam napako?
L.P.
Sem srečni lastnik MS Office 2007, a glej ga zlomka, program izdelan v MS Accessu 2003 mi noče več zaganjati vseh makrojev. Pojavi se namreč obvestilo : "dejanje ne bo dovoljeno, če zbirka podatkov ni vredna zaupanja"
Bazo podatkov imam v mapi, ki je označena kot zaupanja vredno mesto, a to mi nič ne pomaga!
Poizkusil sem tudi z certificiranjem, a ne gre.
Ima kdo kakšno idejo kje delam napako?
L.P.
hja, sem že poklical,... in dobil sledeč odgovor: ker gre za razvojno orodje he dajejo nikakršnih informacij. Svetovali so mi da enostavno pobrskam po bazi znanja in forumih na netu, kar sem tudi že storil ampak problema ne znam rešiti.
Važn je da so pokasiral, ...
L.P.
Važn je da so pokasiral, ...
L.P.
Klenobo ::
To nima veze z nastavitvami pravic datoteke. Moral boš poiskati v bazi za kateri makro to javlja in ga popraviti. Lahko pa, da je še kakšna opcija v nastavitvah, da se to opozorilo ugasne.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Onemogočeno je izvajanje le nekaterih makrojev (znotrja posameznega makroja) kot npr. "Nastavi vrednost", "Zaženi ukaz", "Shrani"
V MS Acccessu 2003 zadeva deluje brez problemov, tu pa.
Še posebej me moti, da ne delujejo več uporabniški meniji "priročnomenijska vrstica" na desni klik miške (npr. v Combo boxu odprem takšen meni, da izberem skupino izdelkov, tako da omejim seznam ki mi ga Combo box prikaže)
L.P.
V MS Acccessu 2003 zadeva deluje brez problemov, tu pa.
Še posebej me moti, da ne delujejo več uporabniški meniji "priročnomenijska vrstica" na desni klik miške (npr. v Combo boxu odprem takšen meni, da izberem skupino izdelkov, tako da omejim seznam ki mi ga Combo box prikaže)
L.P.
Naše rešitev!!!!!
Problem je bil v Firewall-u na VISTI. Ko sem MS Access dal med dovoljene aplikacije je zadeva zlaufala.
Jebenti pa taka pomoč uporabniku, tega nisem zasledil nikjer na spletu!!! Pa je šlo 6 mesecev razbijanja z glavo!
Problem je bil v Firewall-u na VISTI. Ko sem MS Access dal med dovoljene aplikacije je zadeva zlaufala.
Jebenti pa taka pomoč uporabniku, tega nisem zasledil nikjer na spletu!!! Pa je šlo 6 mesecev razbijanja z glavo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ms office .xls v Libre office - makroOddelek: Programska oprema | 1072 (889) | b3D_950 |
» | pomoč v MS access - filtriranje, zaščita baze, dodeljevanje uporabnikov in pravicOddelek: Programiranje | 1311 (1157) | dvojka |
» | c# - problemOddelek: Programiranje | 1411 (1130) | GeeDee |
» | V čem sprogramirati program za vodenje računov?Oddelek: Programiranje | 3042 (2408) | Porker |
» | access iskanje po baziOddelek: Programska oprema | 1123 (1101) | Fuzz |