Forum » Omrežja in internet » DNS
DNS
DarkHand ::
zanima me kako si postavim dns na linuxu da bom imel lahko na serverju mojo domeno itd,...
imam apacheja za web server
samo nimam dns-a ustimanga
kaj in kako ....
imam apacheja za web server
samo nimam dns-a ustimanga
kaj in kako ....
PaJo ::
Hm...
Prvo si preberi tale HowTo:DNS HowTo
No ce ti pa se kaj nebo jasno pa povprasaj, v galvnem rabis bind potem pa dalje ni nix kaj tezkega,)
Prvo si preberi tale HowTo:DNS HowTo
No ce ti pa se kaj nebo jasno pa povprasaj, v galvnem rabis bind potem pa dalje ni nix kaj tezkega,)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
DarkHand ::
jest tale howto berem pa neki delam na linuxu sam mi nc ni jasn a lahko edn pove koko se ustima
PaJo ::
Hm...
Povej kero distribucijo linuxa mas?
sicer pa je kar nekaj stvari za porihtat in za zastopit:(
Povej kero distribucijo linuxa mas?
sicer pa je kar nekaj stvari za porihtat in za zastopit:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
sasox ::
Ma preber 10x tist pa še kej zravn, pa napiš obnovo pa še kaj :P Ne morjo ti vsega prinest na pladnu:))
MasterBlaster ::
Ne rabiš svojega DNSa. Lahko vpišeš kar pri registrantu (tam kjer si registriru domeno). Vpisati moraš samo IP svojega računalnika. Potem se pa bo tvoja domena resolvala v tvoj IP
Ales ::
Uh, to drži samo, če ponudnik omogoča uporabo njihovega DNS, drugače ne.
BIND ni vedno preprost, ampak če si pogledaš par primerov po netu, bo lažje... Poglej tudi na sourceforge.net, kjer obstaja par front-end programčkov za delo z BIND...
Eni zgledajo kar v redu, eni pa se mi zdijo 2x bolj zapleteni kot editiranje datotek od BINDa :D (v živo še nisem testiral).
(Edit:...) Poglej si tudi tinyDNS, eni ga imajo raje kot bind.
BIND ni vedno preprost, ampak če si pogledaš par primerov po netu, bo lažje... Poglej tudi na sourceforge.net, kjer obstaja par front-end programčkov za delo z BIND...
Eni zgledajo kar v redu, eni pa se mi zdijo 2x bolj zapleteni kot editiranje datotek od BINDa :D (v živo še nisem testiral).
(Edit:...) Poglej si tudi tinyDNS, eni ga imajo raje kot bind.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
ABX ::
Meni ni jasno zakaj rabiš svoj DNS server.
Povej kaj ne dela trenutno.
Povej kaj ne dela trenutno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
SLOWWWeb.net ::
Lej, kaj se matraš. stopi no semle, pa ti bodo čist simpel ponudel rešitve DNSa. Zadeva je brezplačan in sam sem jo za neko stranko testiral. Stvar se je obnesla :)) .
Vglavnem domeno usmeriuš na njihove dnse in nato preko simpel nadzorne plošče poveš kaj naj oni s to domeno naredijo
-url prevsmeritev [če imaš kakšen zastonjski plac, pa bi rad samo prepoznavnejše ime]
-dns usmerjanje na tvoj ip
-mail usmerjanje, prevsmeritve,...
Oglej si no, če ti kaj ne bo jasno pa povej >:D .
Vglavnem domeno usmeriuš na njihove dnse in nato preko simpel nadzorne plošče poveš kaj naj oni s to domeno naredijo
-url prevsmeritev [če imaš kakšen zastonjski plac, pa bi rad samo prepoznavnejše ime]
-dns usmerjanje na tvoj ip
-mail usmerjanje, prevsmeritve,...
Oglej si no, če ti kaj ne bo jasno pa povej >:D .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domena in webserver domaOddelek: Omrežja in internet | 1093 (795) | blackbfm |
» | Dobil debian ...Oddelek: Operacijski sistemi | 1219 (1021) | 'FireSTORM' |
» | Postavitev DNS serverjaOddelek: Omrežja in internet | 2103 (1799) | RedOS |
» | adsl(staticni ip) + domena.comOddelek: Omrežja in internet | 1364 (1056) | DC- |
» | server na kabluOddelek: Omrežja in internet | 1495 (1112) | mh8759a |