» »

[Word] - Narekovaji

[Word] - Narekovaji

marsovcek ::

Pišem besedilo v Wordu, kjer so zahtevani narekovaji oblike "", a pameten program mi jih vestno spreminja v >> . Kako naj ga odvrnem od tega? :|

@nny ::

F1?0:)
Spreminjanje dvojnih zgornjih narekovajev v dvojne srednje
Microsoft Word med tipkanjem samodejno spreminja dvojne zgornje narekovaje (" ") v dvojne srednje ali ).

Pretvorbo lahko vključite ali izključite:

V meniju Orodja kliknite Možnosti samopopravkov, nato pa še kartico Samooblikovanje med vnosom.
Pri Zamenjaj med vnosom potrdite ali počistite polje Dvojne zgornje narekovaje z dvojnimi srednjimi.
Opomba Kjer koli v dokumentu se dvojni srednji narekovaji pojavijo, jih lahko poiščete in nadomestite z dvojnimi zgornjimi. Na kartici Samooblikovanje med vnosom počistite polje "Dvojne zgornje narekovaje" z »dvojnimi srednjimi«. V meniju Urejanje kliknite Zamenjaj. V polji Najdi in Zamenjaj z natipkajte " in kliknite Naslednji ali Zamenjaj vse.

Vse dvojne zgornje narekovaje boste nadomestili z dvojnimi srednjimi, če potrdite polje "Dvojne zgornje narekovaje" z »dvojnimi srednjimi« in ponovite postopek iskanja in nadomeščanja.

F1... to sem že naredil :D .

Dvojni zgornji narekovaji so dveh vrst: ravni in 'olepšani'. Sem mi jih noče skopirati, zato se bom pomučil z opisom: 'olepšani' so kot bi pogledal dve vejici, na začetku sta obrnjeni narobe, na koncu pa prav. Tukaj jih poimenujejo double curved quote.

Če izklopim omenjeno možnost, mi piše popolnoma ravne, želel bi pa tiste "vejice".

lukanium ::

Spremeni jezik iz slovenščine v angleščino (ali UK ali US, je vseeno). Seveda ti narekovajev ne bo samodejno spremenilo ... boš pa pri novih vnosih imel običajne, "vejičaste" narekovaje.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Hvala, to je pomagalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word - "Zaviti narekovaji"

Oddelek: Pomoč in nasveti
53271 (2949) Krusell
»