Forum » Operacijski sistemi » File Sharing : Xp - Vista
File Sharing : Xp - Vista
Samsung06 ::
hey
Torej, rad bi sharal celoten disk(disk D:) na Pc1(Vista).
Imam še Pc2(Xp).
Torej iz Pc1 lahko dostopam na Pc2 brez problemov.
Obratno pa ne!
Na Pc2 vidim sharano datoteko/e ki se nahaja na Pc1, vendar ko kliknem na njo napiše: access denied in neki da nimam pravic,... pa naj kontaktiram admina.
PC1:
Account = Administrator
UAC = ON
1)Vklopil sem Privat network
Network and discovery:
1) Computer dscovery ON
2) File sharing ON
3) OFF
4) OFF
5) OFF
6) OFF
FOLDER:
1) kliknem na Pc1 disk D folder in tam izberem permissions za userja Everyone. Oznacim vse 3 kljukice.
Kaj naj pa zdej se probam?
Torej, rad bi sharal celoten disk(disk D:) na Pc1(Vista).
Imam še Pc2(Xp).
Torej iz Pc1 lahko dostopam na Pc2 brez problemov.
Obratno pa ne!
Na Pc2 vidim sharano datoteko/e ki se nahaja na Pc1, vendar ko kliknem na njo napiše: access denied in neki da nimam pravic,... pa naj kontaktiram admina.
PC1:
Account = Administrator
UAC = ON
1)Vklopil sem Privat network
Network and discovery:
1) Computer dscovery ON
2) File sharing ON
3) OFF
4) OFF
5) OFF
6) OFF
FOLDER:
1) kliknem na Pc1 disk D folder in tam izberem permissions za userja Everyone. Oznacim vse 3 kljukice.
Kaj naj pa zdej se probam?
Spc ::
To je bilo že 100x prediskotirano..
Meni osebno tudi to ni ratalo pa sem vse probal zato sem kolegu dal namesto viste xpje gor.
Sedaj pa nima problemov.
Meni osebno tudi to ni ratalo pa sem vse probal zato sem kolegu dal namesto viste xpje gor.
Sedaj pa nima problemov.
MadMicka ::
Jaz sm imel podoben problem: če imaš XP, servis pack 2 ali več, ti bo delal, če pa imaš le servis pack 1, pa ne. Poguglaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?Oddelek: Omrežja in internet | 1798 (1244) | imagodei |
» | Počasen prvi dostop do diskov v WorkgroupiOddelek: Omrežja in internet | 948 (656) | delfinus |
» | Težave z domačim omrežjemOddelek: Omrežja in internet | 902 (785) | 20sdfj093f |
» | ADSL+static ip + 2 racunalnika + switchOddelek: Omrežja in internet | 2484 (2031) | Poldi112 |
» | mreža xp->win98se ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1019 (817) | matej97 |