Forum » Programiranje » [C] linux programiranje
[C] linux programiranje
l0g1t3ch ::
Rabim nardit par zadev v C-ju za linux in o tem nevem prav veliko ne o linuxu in ne o c-ju. Sedaj sem delav le nekaj malega z ISO/ANSI C-jem za winse.
Problem je predvsem o tem ker nimam pojma katere funkcije/knjiznice lahko uporabim da bom lahko prevedel z gcc-jem in da bo delala na "vsakem" linux sistemu.
recimo pri eni nalogi naj bi uporabil popen() in je v seznamu ansi C funkcij ne najdem čeprav sm nekje zaslediv da naj bi bila v stdlib.h
drugi primer je sys/types.h ki pa naj bi bil POSIX in sklepam da to naj bi delala lepo na linuxu
Torej pozna kdo kako stran na netu kjer bi čimveč pisal o tem oz bi imel kake sezname funkcij ki jih gcc prevde in delajo na linuxu brez kakih dodatnih zadev. Edina pametna stvar ki sem jo sam našel je http://www.opengroup.org/ tm je en seznam header fajlov in sklepam d bo tisto vse delalo pod linuxom ?
P.S. je morda moj odgovor glibc ? Kolkr sm gledu naj bi bla to standardna knjižnica sam nikjer ne najdem kakega seznama headerjev/funkcij ki jih vsebuje
Hvala za pomoč
Problem je predvsem o tem ker nimam pojma katere funkcije/knjiznice lahko uporabim da bom lahko prevedel z gcc-jem in da bo delala na "vsakem" linux sistemu.
recimo pri eni nalogi naj bi uporabil popen() in je v seznamu ansi C funkcij ne najdem čeprav sm nekje zaslediv da naj bi bila v stdlib.h
drugi primer je sys/types.h ki pa naj bi bil POSIX in sklepam da to naj bi delala lepo na linuxu
Torej pozna kdo kako stran na netu kjer bi čimveč pisal o tem oz bi imel kake sezname funkcij ki jih gcc prevde in delajo na linuxu brez kakih dodatnih zadev. Edina pametna stvar ki sem jo sam našel je http://www.opengroup.org/ tm je en seznam header fajlov in sklepam d bo tisto vse delalo pod linuxom ?
P.S. je morda moj odgovor glibc ? Kolkr sm gledu naj bi bla to standardna knjižnica sam nikjer ne najdem kakega seznama headerjev/funkcij ki jih vsebuje
Hvala za pomoč
- spremenilo: snow ()
l0g1t3ch ::
@ Gundolf
Tole je seznam za standardni ansi C in to že imam.
Zanima me seznam vsega kar prevede gcc brez raznih dodatkov.
Verjetno vse kar je pod ansi C, glibc in posix, ali se motim ?
popen(), sys/types.h a to dvoje je del glibc ? Pa a res nikjer ne more bit enga seznama funkcij/header fajlov
Tole je seznam za standardni ansi C in to že imam.
Zanima me seznam vsega kar prevede gcc brez raznih dodatkov.
Verjetno vse kar je pod ansi C, glibc in posix, ali se motim ?
popen(), sys/types.h a to dvoje je del glibc ? Pa a res nikjer ne more bit enga seznama funkcij/header fajlov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Matako ::
Ena varianta je uporaba samo std. C POSIX knjižnice, poleg že omenjene std. C lib, seveda. Mislim, da imaš potem odlične možnosti, da se tvoj program prevede na vsakem *nix sistemu.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [C++] PovezaveOddelek: Programiranje | 60843 (204) | DamijanD |
» | win32 api vs "linux api"Oddelek: Programiranje | 3808 (3081) | denial |
» | [C++] Borland compilerOddelek: Programiranje | 1827 (1559) | Gundolf |
» | Igre za linuxOddelek: Igre | 1810 (1391) | NoUse4AName |
» | Coding StyleOddelek: Programiranje | 3461 (2653) | 64202 |