» »

[C] linux programiranje

[C] linux programiranje

l0g1t3ch ::

Rabim nardit par zadev v C-ju za linux in o tem nevem prav veliko ne o linuxu in ne o c-ju. Sedaj sem delav le nekaj malega z ISO/ANSI C-jem za winse.
Problem je predvsem o tem ker nimam pojma katere funkcije/knjiznice lahko uporabim da bom lahko prevedel z gcc-jem in da bo delala na "vsakem" linux sistemu.

recimo pri eni nalogi naj bi uporabil popen() in je v seznamu ansi C funkcij ne najdem čeprav sm nekje zaslediv da naj bi bila v stdlib.h
drugi primer je sys/types.h ki pa naj bi bil POSIX in sklepam da to naj bi delala lepo na linuxu

Torej pozna kdo kako stran na netu kjer bi čimveč pisal o tem oz bi imel kake sezname funkcij ki jih gcc prevde in delajo na linuxu brez kakih dodatnih zadev. Edina pametna stvar ki sem jo sam našel je http://www.opengroup.org/ tm je en seznam header fajlov in sklepam d bo tisto vse delalo pod linuxom ?

P.S. je morda moj odgovor glibc ? Kolkr sm gledu naj bi bla to standardna knjižnica sam nikjer ne najdem kakega seznama headerjev/funkcij ki jih vsebuje

Hvala za pomoč
  • spremenilo: snow ()

BigWhale ::

Ce uporabis glibc, standard library potem ne bi smel met nikjer tezav.

Gundolf ::

l0g1t3ch ::

@ Gundolf
Tole je seznam za standardni ansi C in to že imam.
Zanima me seznam vsega kar prevede gcc brez raznih dodatkov.
Verjetno vse kar je pod ansi C, glibc in posix, ali se motim ?

popen(), sys/types.h a to dvoje je del glibc ? Pa a res nikjer ne more bit enga seznama funkcij/header fajlov ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Gundolf ::

No, če ti standardni C ni dovolj potem seveda imaš dokumentacijo cele glibc.

Matako ::

Ena varianta je uporaba samo std. C POSIX knjižnice, poleg že omenjene std. C lib, seveda. Mislim, da imaš potem odlične možnosti, da se tvoj program prevede na vsakem *nix sistemu.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[C++] Povezave

Oddelek: Programiranje
4260843 (204) DamijanD
»

win32 api vs "linux api"