» »

"Vakcina" v JLA

"Vakcina" v JLA

kekc ::

Se mogoče spomnite cepljenja, ki smo ga imeli nekoč na začetku služenja v JLA. To naj bi povečalo odpornost organizma na infekcije itd.

Se to uporablja v vojski še danes? Kakšno sredstvo to sploh je? Ali je škodljivo za organizem in ali se samo izloči iz telesa po enem letu?

BigWhale ::

Cepivo, kot tekocina se sicer izloci iz telesa, a protitelesca, ki jih telo naredi, kot reakcijo na cepivo, pa ostanejo.

Oziroma, ostane 'spomin', kako jih ustvarit.

#000000 ::

Samo eni so dobil revakcino, drugi ne, jest je nisem dobil, čeprav bi jo mogu.

Samson ::

Revakcinacijo naj bi dobil vsak, ker zadeva naj nebi bila predolg aktivna. Jo je pa mozno zopet "prizigat" in "ugasat" kakor je reku BigWhale. Bom se pa pozanimal pri svojemu osebnemu zdravniku (je bil v tistih casih zdravnik v JLA) in mogoce mi pove kaj je bilo notri. Sam ne vem kdaj bom ga videl shodno da sem trenutno zdrav, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

kekc ::

Če se prav spomnim smo dobili prej eno testno in je blo od rezultatov odvisno, če si potem dobil ono "tapravo".

Men je roka tak zatekla, da sem bil tri dni v "Stacionarju". Na koncu pa sem jaz šel takrat leta 91 iz vojske predčasno in nisem dobil "Revakcinacije".

kajpravis ::

Najdeš nekje konzervo letnik 1965 in jo poješ, če ostaneš, vakcina deluje.

bmen ::

Čist zares pojedel konzervo letnik 1965 - sardine pakirane na Golem otoku (jedel leta 1987). Ribe so bile par let starejše kot jaz, ampak so bile tudi najboljše kar sem jih kdaj jedel. Mogoče tudi zaradi tega ker so nam po kakem dnevu in pol brez hrane to dostavili "na položaj".
... B ...

Martin Krpan ::

Jaz sem se takoj po prihodu iz JNA pri zdravniku pozanimal (in pokazal vojaško zdravstveno knjižico) o tem cepivu. Malo me je namreč skrbelo ,ker tudi jaz nisem dobil "revakcine". V JNA so med vojaki krožile zgodbice o tem kakšne hude posledice naj bi imelo ,če ne dobiš revakcine. Izvedel pa sem, da je bilo to samo cepljenje proti tetanusu in da tisti ki so bili cepljeni ob odhodu iz vojske niso dobili ti. "revakcine" ampak še eno cepljenje proti tetanusu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno cepljenje proti tetanusu?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7225289 (12218) bzzero

Tetanus

Oddelek: Loža
214535 (3143) zee
»

rana-tetanus

Oddelek: Loža
196832 (5561) Invictus

Več podobnih tem