Forum » Kaj kupiti » GPS sprejemnik
GPS sprejemnik
r5r ::
Zadnje čase postajajo GPS sprejemniki vedno bolj "in". Osebno se nagibam takšnemu, ki nima zaslona, vendar si shranjuje pot, četudi ni priključen v računalnik ali drugo napravo. Torej bi imel samo prižganega v žepu in šele ob koncu poti prenesel podatke oz. pot na osebni računalnik, kjer bi si zadevo bolje ogledal.
Torej kateri GPS sprejemnik z lastnim spominom je pametno te časa kupiti (do okoli 130 €)?
Torej kateri GPS sprejemnik z lastnim spominom je pametno te časa kupiti (do okoli 130 €)?
And it makes me wonder.
Dr_M ::
do 130€ dobis cisto obicajen BT sprejemnik, ki ga povezes z dlancnikom/mobilnim telefonom/prenosnim racunalnikom.
sicer nevem ce obstaja, to kar ti zelis, ce pa ze bi, si vec kot koordinat zadeva ne more zapomnit. nevem pa koliko bi ti koordinate pomagale.
sicer nevem ce obstaja, to kar ti zelis, ce pa ze bi, si vec kot koordinat zadeva ne more zapomnit. nevem pa koliko bi ti koordinate pomagale.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
JanK ::
GlobalSat BT-335 Bluetooth Data Logger (SiRF III)
Dela tocno to, kar pravis. Je hkrati logger in BT GPS. Logira pa na tri nacine: samo koordinate, koordinate+datum+hitrost, koordinate+datum+hitrost+visina. Po tovarniskih podatkih naj bi eno polnjenje akumulatorja trajalo 15 ur, kar je popolnoma dovolj. Nisem sicer zasledil testa tega modela, ampak nek drug model od GlobalSata z enako specifikacijo, je v testih res zdrzal blizu uradne specifikacije.
Ga imam narocenega :-) ravno zato, ker je kombinacija obojega, kar za potovanja PMSM pride zelo prav. Za "aktivno" navigacijo se gor priklopis s kaksnim TomTom ali OziExplorerjem (PocketPC). Drugace pa ga imas pac nekje prizganega in belezi tvojo pozicijo. Glede na to, da je not SiRF III chipset je vecinoma dovolj obcutljiv, da ga lahko imas v zepu srajce (in ne na glavi :-) )
Ce zjutraj sinhroniziras uro na fotoaparatu na GPS uro, lahko potem uporabis programom, ki prebere GPS log in v EXIF informacijo slike vpise koordinate. Tako opremljeno sliko je potem mogoce prilepit v Google Earth.
Dela tocno to, kar pravis. Je hkrati logger in BT GPS. Logira pa na tri nacine: samo koordinate, koordinate+datum+hitrost, koordinate+datum+hitrost+visina. Po tovarniskih podatkih naj bi eno polnjenje akumulatorja trajalo 15 ur, kar je popolnoma dovolj. Nisem sicer zasledil testa tega modela, ampak nek drug model od GlobalSata z enako specifikacijo, je v testih res zdrzal blizu uradne specifikacije.
Ga imam narocenega :-) ravno zato, ker je kombinacija obojega, kar za potovanja PMSM pride zelo prav. Za "aktivno" navigacijo se gor priklopis s kaksnim TomTom ali OziExplorerjem (PocketPC). Drugace pa ga imas pac nekje prizganega in belezi tvojo pozicijo. Glede na to, da je not SiRF III chipset je vecinoma dovolj obcutljiv, da ga lahko imas v zepu srajce (in ne na glavi :-) )
Ce zjutraj sinhroniziras uro na fotoaparatu na GPS uro, lahko potem uporabis programom, ki prebere GPS log in v EXIF informacijo slike vpise koordinate. Tako opremljeno sliko je potem mogoce prilepit v Google Earth.
JanK ::
Danes sem se vrnil s potovanja v NYC na katerem sem testiral ta GPS. Unf***beliavable! Sprejemnik je izredno obcutljiv. V urban jungle (NY je verjetno eden izmed boljsih primerov) je precej dobro deloval celo ce sem ga imel v hipeku na sprednji strani telesa. Ce sem ga dal v gornji zep nahrbnika pa sploh. Da sploh ne omenjam tega, da sprejema signal in belezi pot celo v letalu, skozi tistih nekaj malih lukenj, ki se jim rece okna. Nastavljenega sem imel na maksimalno belezenje (koordinate, datum in ura, hitrosti ter visina) v 10 sekundnih intervalih, ob pogoju, da se pozicija spremeni za najmanj 10 metrov. Po 4 dnevih (prejsnje sem zbrisal) vandranja mu je ostalo 80% pomnilnika prostega. Kadarkoli sem se lahko seveda tudi priklopil gor s TomTomom ali enem izmed drugih GPS programova za PocketPC.
S prilozenim programom lahko pretvoris podatke iz internega formata v GPX, nato pa s GPSBabel v KML, kjer si lahko potem ogledas pot v 3D.
Skratka, toplo priporocam.
S prilozenim programom lahko pretvoris podatke iz internega formata v GPX, nato pa s GPSBabel v KML, kjer si lahko potem ogledas pot v 3D.
Skratka, toplo priporocam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup navigacijske napraveOddelek: Kaj kupiti | 8759 (7265) | gti85kw |
» | Najceneje do navigacije, GPS sprejemnik? Katerega?Oddelek: Kaj kupiti | 4806 (4312) | icko |
» | GPS in Nokia n73Oddelek: Mobilne tehnologije | 2113 (2062) | zockyx |
» | dlančnik za navigacijoOddelek: Mobilne tehnologije | 2474 (2368) | gregaster |
» | TripTrackerOddelek: Izdelava spletišč | 1673 (1231) | mile |