Forum » Pomoč in nasveti » Kako razdeliti disk ?
Kako razdeliti disk ?
t0000957 ::
Kako razdeliti HD ?
Spoštovani/e,
Nekaj dni nazaj sem kupil nov računalnik, ki nima disketne enote. HD je velik 300GB in je seveda prevelik le za en OS. Čeprav sem do sedaj znal razdeliti disk z FDISK-om (vsavil sem zagonsko disketo in v DOS-u vpisal le to komando) Sedaj nimam disketne enote in tega ne vem. Uporabljam WIN XP in sem probal z njegovim menag. ali ne gre, ker imam le eno particio na kateri je naložen e ta program. Lepo prosim pomagajte mi čim-prej, ker želim sedaj zrihtati računalnik kot se spodobi.
S spoštljivimi pozdravi !
Spoštovani/e,
Nekaj dni nazaj sem kupil nov računalnik, ki nima disketne enote. HD je velik 300GB in je seveda prevelik le za en OS. Čeprav sem do sedaj znal razdeliti disk z FDISK-om (vsavil sem zagonsko disketo in v DOS-u vpisal le to komando) Sedaj nimam disketne enote in tega ne vem. Uporabljam WIN XP in sem probal z njegovim menag. ali ne gre, ker imam le eno particio na kateri je naložen e ta program. Lepo prosim pomagajte mi čim-prej, ker želim sedaj zrihtati računalnik kot se spodobi.
S spoštljivimi pozdravi !
solatko ::
Z neta si potegni Acronis partition expert in si razdeli disk po želji - podatkov ne uniči. Enostavno particijo c stisneš na potrebno velikost, ko ti naredi to, pa ostanek diska določiš eno ali več particij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se ne boota s CD enoteOddelek: Strojna oprema | 1453 (1319) | LordTado |
» | Bios mi ne najde diska!! (na prenosniku)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2663 (2350) | skurjenc |
» | Kako narediti USB-ZIP boot disk na ključu brez uporabe disketne enoteOddelek: Pomoč in nasveti | 5307 (5115) | StratOS |
» | HDD diagnosticOddelek: Programska oprema | 1179 (1024) | Bluechriss |
» | Raid vprašanje..Oddelek: Pomoč in nasveti | 736 (680) | perci |