Forum » Strojna oprema » Sapphire ATI RADEON 1950 PRO 512 MB
Sapphire ATI RADEON 1950 PRO 512 MB
toblak ::
Spoštovani poznavalci!
Kakšna je razlika med grafičnima
Sapphire X1950PRO 512 GDDR3 PCI-E 2xDVI/TVO BULK in Sapphire X1950PRO 512 GDDR3 PCI-E 2xDVI/TVO LITE?
Bo v redu za PC P4 3.0, Gigabyte GA-81915P, 2GB DDR...?
Hvala za odgovore.
Kakšna je razlika med grafičnima
Sapphire X1950PRO 512 GDDR3 PCI-E 2xDVI/TVO BULK in Sapphire X1950PRO 512 GDDR3 PCI-E 2xDVI/TVO LITE?
Bo v redu za PC P4 3.0, Gigabyte GA-81915P, 2GB DDR...?
Hvala za odgovore.
GrimReaper ::
Kolko vem ma Sapphire BULK, LITE in RETAIL.
Bulk je sam v vrečki, kabli bi tud mogli bit zraven, lite sem mel jest 9600 Pro, normalno v škatli sam da je manjša.
Bulk je sam v vrečki, kabli bi tud mogli bit zraven, lite sem mel jest 9600 Pro, normalno v škatli sam da je manjša.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Bi mi jo priporočal? Igric ne igram, urejam filme in video zapise MPEG 2 iz JVC-ja. Sedaj imam osnovno verzijo od radeona RX300 - skratka nujno za zamenjat. Kaj praviš?
Calligula ::
Za to kar ti pocnes graficna kartica prakticno ni pomembna. Ti ta graficna v primerjavi s to, ki jo imas ne bo prakticno nic izboljsala.
Kaksen racunalnik sploh imas,da ti raje svetujemo kaj kar se bo res poznalo pri hitrosti. Tudi to kak monitor imas.
Kaksen racunalnik sploh imas,da ti raje svetujemo kaj kar se bo res poznalo pri hitrosti. Tudi to kak monitor imas.
pranko ::
Sej ti je napisu v prvem postu da ma P4 3.0, Gigabyte GA-81915P, 2GB DDR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pranko ()
A. Ti raje prodaj plato, procesor in RAM in si kupi:
Procesor Intel E2160, Asus ali Gigabyte plosco na P35 cipu in 2 GB kit DDR2 pomnilnika.
To troje skupaj stane cca 250 Eurov. To se tudi mocno navije in potem se ti bo res poznalo pri hitrosti. Povsem mozno, da bos rabil pol manj casa in se racunalnik bo vmes bolj odziven.
Graficna pa pri tem nima nic.
Procesor Intel E2160, Asus ali Gigabyte plosco na P35 cipu in 2 GB kit DDR2 pomnilnika.
To troje skupaj stane cca 250 Eurov. To se tudi mocno navije in potem se ti bo res poznalo pri hitrosti. Povsem mozno, da bos rabil pol manj casa in se racunalnik bo vmes bolj odziven.
Graficna pa pri tem nima nic.
Ja, saj se je meni tudi zdelo, da grafična nima nič s tem.
Monitor je LG 203 WT, DVI. Potem pa mi prosim pomagajta razjasniti naslednje. Pri gledanju posnetkov, ki so bili narejeni z JVC kamero v najfinejši obliki slika na LCD-ju ni ostra, če pa so narejeni posnetki v malenkost slabši kvaliteti je slika na LCD-ju ostra. Je torej finta v nastavitvah resolucije LCD-ja? Razmišljam pravilno?
Ravnokar sem nabavla nove DDR rame, ne bi zdaj menjevala plate in ostalega.
Pa še nekaj bi rada preverila: ker plata laufa na dual channelu je boljše imeti samo 2 x 1GB, kot pa 2 x 1GB plus 2 x 256 MB?
Hvala obema.
Monitor je LG 203 WT, DVI. Potem pa mi prosim pomagajta razjasniti naslednje. Pri gledanju posnetkov, ki so bili narejeni z JVC kamero v najfinejši obliki slika na LCD-ju ni ostra, če pa so narejeni posnetki v malenkost slabši kvaliteti je slika na LCD-ju ostra. Je torej finta v nastavitvah resolucije LCD-ja? Razmišljam pravilno?
Ravnokar sem nabavla nove DDR rame, ne bi zdaj menjevala plate in ostalega.
Pa še nekaj bi rada preverila: ker plata laufa na dual channelu je boljše imeti samo 2 x 1GB, kot pa 2 x 1GB plus 2 x 256 MB?
Hvala obema.
kixs ::
Za Dual channel je vseeno ali imas 2x1GB ali 2x1GB+2x256MB. Je pa veliko vprasanje, ce ti bo delovalo, saj imajo nekateri chipseti probleme z zapolnjemimi vsemi sloti. Se zgodi, da namesto na DDR400, deluje na DDR333 ali pa sploh ne.
Situacija z ostrino je nenavadna in bi tako ugibal kaj do nje pripelje.
Tvoja kamera ima nizjo resolucijo od tvojega monitorja. Tvoj monitor je torej sposoben vec kot kamera. To se crcali v tem, da ti monitor kaze neostro sliko, ker hoce od kamere vec Ce bi ta isti video gledala na navadnem TVju bi se ti slika zdela veliko boljsa. TV ima namrec nizko resolucijo.
Vem, da sem malo zakompliciral.
Sicer pa tudi, ce si pravkar kupila RAMe,.. pac prodaj vse skupaj z plato in procesorjem in ce ti rata solidno prodat pac kupis tako kot smo ti svetovali.
Tvoja kamera ima nizjo resolucijo od tvojega monitorja. Tvoj monitor je torej sposoben vec kot kamera. To se crcali v tem, da ti monitor kaze neostro sliko, ker hoce od kamere vec Ce bi ta isti video gledala na navadnem TVju bi se ti slika zdela veliko boljsa. TV ima namrec nizko resolucijo.
Vem, da sem malo zakompliciral.
Sicer pa tudi, ce si pravkar kupila RAMe,.. pac prodaj vse skupaj z plato in procesorjem in ce ti rata solidno prodat pac kupis tako kot smo ti svetovali.
Nič nisi zakompliciral, popolnoma štekam glede resolucije . To sem si že sama mislila.
Mogoče je finta v tem: ultra fein modus pri kameri je 720X576 pixel 8'5 Mbit/s, pri fine modusu (ki se na LCD-ju ostro vidi) pa tudi 720X576 pikslov 5'5 Mbit/s. Ima ta razlika v Mbit kakšen vpliv? Recimo, da bi bila boljša slika, če bi bil takt grafe večji?
Mogoče je finta v tem: ultra fein modus pri kameri je 720X576 pixel 8'5 Mbit/s, pri fine modusu (ki se na LCD-ju ostro vidi) pa tudi 720X576 pikslov 5'5 Mbit/s. Ima ta razlika v Mbit kakšen vpliv? Recimo, da bi bila boljša slika, če bi bil takt grafe večji?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | moja konfeguracija!!!Oddelek: Kaj kupiti | 1521 (1521) | pozitron |
» | Smisel nakupa in novostiOddelek: Kaj kupiti | 1566 (1209) | Tonći |
» | gaming rig do 850€Oddelek: Kaj kupiti | 1434 (1092) | Golnar |
» | Kakšno grafično za 150€ ???Oddelek: Kaj kupiti | 2321 (1637) | frudi |
» | Poceni grafična dual dvi 2560x1600Oddelek: Kaj kupiti | 1324 (1114) | frudi |