Forum » Strojna oprema » FireWire kabel?
FireWire kabel?
simplem ::
LP!
Imam zunanji disk iz WD MyBook serije in na racunalnik bi ga rad imel priklopljenega (vecino casa) prek FireWire vmesnika. No zanima me koliko vpliva na "performance" te celotne povezave kvaliteta FW kabla? Katerega se splaca kupiti - no kolikor sem gledal do sedaj ni glih neke velike izbire - no name, digitus (al digius - neki takega), belkin (ta se mi zdi se najbolj "zaupanja vreden"),...? Ali pac kabel sploh ni tako pomemben...
Imam zunanji disk iz WD MyBook serije in na racunalnik bi ga rad imel priklopljenega (vecino casa) prek FireWire vmesnika. No zanima me koliko vpliva na "performance" te celotne povezave kvaliteta FW kabla? Katerega se splaca kupiti - no kolikor sem gledal do sedaj ni glih neke velike izbire - no name, digitus (al digius - neki takega), belkin (ta se mi zdi se najbolj "zaupanja vreden"),...? Ali pac kabel sploh ni tako pomemben...
cnZz ::
Zakaj Firewire? Firewire povezava omogoča prenos podatkov do 400Gb/s. Procesor računalnika je bistveno manj obremenjen pri uporabi Firewire kot pri USB 2.0.
to sem našel v neki psletni trgovini med opisom prenosnega diska
to sem našel v neki psletni trgovini med opisom prenosnega diska
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
Zheegec ::
Firewire 400 gre do (d0h) 400Mbit/s, oziroma 50MB/s, Firewire 800 pa do (d0h) 800Mbit/s - torej 100MB/s.
MyBook (modra) serija ima navaden FW (400), modeli z 1TB ali več kapacitete (z možnostjo RAID - moder ali srebrn), pa še FW 800.
USB teoretično do 480Mbit/s, samo v praksi bistveno manj.
Kateri kabel uporabit - povezava je digitalna, dvomim, da so sploh kakšne razlike med kabli, oz naj ne bi bile.
MyBook (modra) serija ima navaden FW (400), modeli z 1TB ali več kapacitete (z možnostjo RAID - moder ali srebrn), pa še FW 800.
USB teoretično do 480Mbit/s, samo v praksi bistveno manj.
Kateri kabel uporabit - povezava je digitalna, dvomim, da so sploh kakšne razlike med kabli, oz naj ne bi bile.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
cnZz ::
aja sry:D
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |