Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Sprememba tipkovnice v konzoli
[Linux] Sprememba tipkovnice v konzoli
epona ::
Na desktopu imam slovensko nastavitev tipkovnice v konzoli (ctrl+alt+F1-6) pa ne.
Kako bi lahko nastavitev tipkovnice v konzoli lahko spremenil?
Kako bi lahko nastavitev tipkovnice v konzoli lahko spremenil?
Thomas - ovca transhumanizma.
Brane2 ::
pa prej poglej,d a imaš slovenski locale z okazom "locale" brez parametrov.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Delno reši zadevo.
Ostane problem pri ponovnem zagonu in pri zagonu v single user modu.
Je kaka nastavitvena datoteka, v kateri se to spremeni, da nebi rabil vsakič ko zaženem računalnik tega nastavljat?
Ostane problem pri ponovnem zagonu in pri zagonu v single user modu.
Je kaka nastavitvena datoteka, v kateri se to spremeni, da nebi rabil vsakič ko zaženem računalnik tega nastavljat?
Brane2 ::
Seveda je učinek začasen- do reboota.
Zagotovo imaš kak config file, ki ga tvoja zadeva prebere ob bootu in ustrezno nastavi zadeve.
Pri meni na Gentooju je za nastavitev tipkovnice /etc/conf.d/keymaps in za nastavitev fonta /etc/conf.d/consolefont.
Uporabo slovenskih nastavitev dobim s slovenskim lokalom, tega pa dobim z nastavitvijo spremenljivke LANG="sl_SI.utf8", ki jo imam postavljeno v datoteki /etc/env.d/02locale
Ja, pa to,d a stvar uporablja unicode imam nastavljeno v datoteki /etc/rc.conf z vrstico UNICODE="yes"
To seveda velja za Gentoo. Koliko velaj za druge distroje, preveri sam.
Zagotovo imaš kak config file, ki ga tvoja zadeva prebere ob bootu in ustrezno nastavi zadeve.
Pri meni na Gentooju je za nastavitev tipkovnice /etc/conf.d/keymaps in za nastavitev fonta /etc/conf.d/consolefont.
Uporabo slovenskih nastavitev dobim s slovenskim lokalom, tega pa dobim z nastavitvijo spremenljivke LANG="sl_SI.utf8", ki jo imam postavljeno v datoteki /etc/env.d/02locale
Ja, pa to,d a stvar uporablja unicode imam nastavljeno v datoteki /etc/rc.conf z vrstico UNICODE="yes"
To seveda velja za Gentoo. Koliko velaj za druge distroje, preveri sam.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Distro je ubuntu.
Sem iskal tiste fileje pa jih ni oz so mogoče kje drugje. Bom moral še brskat.
Sem iskal tiste fileje pa jih ni oz so mogoče kje drugje. Bom moral še brskat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gentoo - problemi z framebuffer in ifconfig (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5022 (4346) | Zaibatsu |
» | Gentoo,wpa_supplicant,v študentskih domovihOddelek: Programska oprema | 2697 (2319) | zee |
» | Katera datoteka v linuxu da se zaženejo moduli ob zagonu?Oddelek: Operacijski sistemi | 949 (859) | shock |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3125 (2766) | Juventus |
» | Linux in internet nastavitve.Oddelek: Operacijski sistemi | 1261 (1120) | Hux |