» »

Voip Gprs

Voip Gprs

ta-mau ::

Iskanje je bilo usmerjeno predvsem v Skype cliente, pri tem pa sem našel precej drugih varjant ki pa žal niso bile preveč po mojem okusu.. poskušal sem s sledečimi:
- Eqo: pred časom je omogočala skype povezovanje zdj pa so to opcijo ovrgli in je v bistvu le voip ponudnik kjer se lahko uporabniki njihovega omrežja kličejo zastonj
- IM+ for skype: Naslednji dve varjanti sta na telefonih delovali, predpogoj pa je odprt skypeout račun kjer se dobi svojo skype številko. Klic poteka tako da se vzpostavi povezava med Skype uporabnikom ter vašim telefonom preko skype omrežja. Torej šteje se klic iz skype v mobilno omrežje, kar pa ni preveč ekonomično saj bi skype-to-skype povezava bila zastonj
- Webmessenger for Skype: -podobno
- Mobivox: zanimiva rešitev, vendar po mojem mnenju dokaj neuporabna saj se klici lahko izvršijo le preko njihove strani.
- Fring: navidez kar solidna zadeva vendar žal (zaenkrat?) ne podpira j2me platforme
- Gizmo: še nepreizkušeno, mislim pa da bo najbrž podobna varjanta sip j2me clenta pršla v poštev, na drugi strani pa kak konfiguriran strežnik na skype ali drugega voip ponudnika. Bi pa zelo prav prišel kakšen nasvet glede programske opreme. Bral sem da nekateri uporabljajo OpenSER v povezavi Asterisk,FreeSWITCH.. nasveti,mnenja dobrodošla...

ps: postavlja se vprašanje ali je sploh smiselno tako klicanje namreč poleg tarif ki jih zaračunavajo voip ponudnimi moramo k stroškom prišteti še ceno gprs prenosa.

Sputnik59 ::

Preikusil sem Fring v mobitelovem 3G omrežju. Skype je delal zelo solidno.
Zakaj sploh to uporabljat? Mislim, da je to zaenkrat samo ena izmed smeri mobilne telefonije prihodnosti.
Sicer pa so tovrstni programi uporabni če npr. telefon omogoča tudi wifi.

ta-mau ::

Če vzamemo navadnega uporabnika ki kliče večinoma v domače stacionarno omrežje zadeva ne pride v poštev ker seštevek prenešenih podatkov in cena storitve ponudnika presegajo ceno klicev iz stacionarnega na stacionarno omrežje. Ko pa gledamo z vidika klicev v tujino se lahko mesečni strošek telefona občutno zmanjša, saj voip ponudniki ponujajo zelo ugodne tarife skorajda v vse države sveta. Če v tem primeru fring skonfiguriramo na enega izmed njih je klicanje v tujino veliko ceneje in zagotovo bo mesečni račun zamnjšan za kar nekaj odstotkov.

Edino težavo katero vidim trenutno pri fringu je poraba baterije, saj npr. pri nokiji n95 celo baterijo izsuši v borih 7 urah. No upamo da bodo našli kako rešitev tudi v tej smeri..

Sputnik59 ::

ja sigurno, npr če je kdo v tujini je zelo dobrodošlo sprejemanje takšnih klicev obratno pa ne:) kot sem že omenil je to samo ena izmed poti razvoja. čudi me, da skype še ni izdal svojega programa, verjetno ga lahko za symbian os pričakujemo kmali

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najceneje poklicati slovenca v tujini?

Oddelek: Loža
214344 (2146) Gama
»

voip discount

Oddelek: Omrežja in internet
224801 (2675) madmitch
»

Internet na telefonu!

Oddelek: Omrežja in internet
82445 (2288) ABX
»

fring

Oddelek: Mobilne tehnologije
53297 (2876) postar_si
»

Ali je možen sistem klicanja v gsm preko wifi na pda-jih?

Oddelek: Mobilne tehnologije
53335 (3127) Ursus

Več podobnih tem