» »

wireless vprašanje

wireless vprašanje

uporabnik9 ::

Mene pa zanima ali lahko vidiš, če je kdo priključen na tvoje wireless omrežje, ki je nezaščiteno (brez gesla)? Zanima me samo teoretično, vem, da je nujno met wireless zaščiten z geslom, da se ti kdo ne "šlepa" na net. Hvala

Modri dirkač ::

Ponavadi maš v nastavitvah "client monitor".
Everybody lies!

Virko ::

... drugače pa veliko pomaga, če si prebereš navodila, kajti različni routerji imajo različen interface za razne statistike, nastavitve, itd...
http://www.virc-sp.si - računalniške storitve

fctirol ::

Ena kolegica je bila večkrat na sosedovem wirelessu, pa očitno on tega ni nikoli opazil. Sicer pa naj bi imel lastnik wirelessa možnost, da vidi (prisluškuje) kaj delajo tisti, ki so priklopleni (se šlepajo) na njegovo omrežje, ne vem pa ali lahko vidi od kod so priklopljeni.

OmegaBlue ::

Lahko ugotoviš na več načinov. Lahko pogledaš v DHCP log/client listo na routerju, če je seveda "gost" dobil ip preko dhcp. Drugi bolj nezanesljiv indikator je aktivnost/promet med tem ko sam veš da nič ne poteka trenutno. In seveda potem so tukaj še IDS sistemi (kismet), ki lahko pasivno zaznavajo (nezaželjene) priklope in tudi orodja kot so netstumbler.

Večina teh orodji ti poda samo MAC naslov priklopljenega računalnika, točno kdo je to ali s kje se povezuje je pa težji oreh.

Seveda nikoli neveš kakšne načrte ima tvoj dobrosrčnež, ki deli internet - prestrezanje gesel/podatkov MITM napadi so v takšni primerih trivialni.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

asdfasdf ::

Sicer pa naj bi imel lastnik wirelessa možnost, da vidi (prisluškuje) kaj delajo tisti, ki so priklopleni (se šlepajo) na njegovo omrežje, ne vem pa ali lahko vidi od kod so priklopljeni.


glede na to, da se pri nas pogosto dogaja, da lastniki svojega wirelessa ne zaščitijo z geslom je teško verjeti, da potem znajo ugotoviti, če se kdo šlepa.

Mislim, da ni možno videt kdo in od kod je nekdo priklopljen (se šlepa), pa tudi najbrž navadni lastniki wirelessa (tisti, ki ga ne zaščitijo z geslom) niti nikoli ne ugotovijo, da je nekdo na njihovem wirelessu!

klihk ::

Najbrž se potem tudi na vstopnih točkah da enako prisluškovati prometu?

c5n9 ::

Najbrž se potem tudi na vstopnih točkah da enako prisluškovati prometu?


A je to res? Pol se jih sploh ni pametno uporabljat? Še posebej, če lahko vidijo tvoja gesla in ti spreminjajo nastavitve...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalnost povezovanja v odprta WiFi omrežja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12629872 (27303) BlueRunner
»

Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7417506 (15000) Vanadium
»

Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6219245 (16277) techfreak :)
»

Kraja (da ali ne ?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545063 (3829) CaqKa

Več podobnih tem