» »

brezzicni telefon na analogno linijo

brezzicni telefon na analogno linijo

liberia ::

Pozdravljeni,

Imam Panasonicov brezzicni telefon (cordless), stvar je nekaj takega kot tule http://www.bolha.com/oglas1899458 , samo da je moj model se starejsi. Zelim ga uporabljati znotraj stanvanjskega bloka z veliko sobami in ne deluje, ker signal oslabi. Razdalja med oddajnikom in slusalko je nekje 50m, s tem da je slusalka v naslednjem nadstropju, vmes je tudi kar nekaj sten. Ce se v istem nadstropju premaknem kaksnih 15 m proti oddajnikom imam signal.
Zanima me, s kaksnim brezzicnim telefonom bi prenos na taksni razdalji uspel, katerega se mi splaca sprobati.
Ali obstaja kaksen repetitor signala za te brezzicne telefone?
Sem mislil, da bi probal sam malo modificirat antenico, ki je v telefonu, notranja je, kaksna 2,5cm...samo dvomim da bi to uspelo :D

link_up ::

siemens gigaseti imajo precej dober sprejem...lahko sprobas z njimi.
In and Out

liberia ::

A imas izkusnje s kaksnim posebnim modelom Siemens Gigaset-a? Ker teh telefonov zgleda da je ogromno...pa vecina jih je tudi za ISDN, a so ti kompatibilni z navadnim PSTN prikljuckom?

link_up ::

kako vecina jih je za isdn? :) Ne vem no...sigurno so tudi za pstn linije. Naceloma pa je vseeno kateri model si izberes, vsi naj bi delovali na istih frekvncah in bili med seboj zdruzljivi(da lahko slusalke poljubno vezes na bazno enoto). Izberi si pac enega, ki ti ustreza.
In and Out

#000000 ::

Precej let cca 15 nazaj so bili edini ki so bli kej vredni, panasonic uni kot slušalka, malenkost kasneje pa un model keri je imel pokrovček čez tipkovnico. Prvi niti ni bil preveč drag, cca 250-300 dem takratnih, dočim drugi je bil kr 900 orličkov. Imena pa se ne spomnim, mogoče kje najdem kaka navodila, če bo po sreči. Sta pa oba modela bila namenjena za analogno mrežo, z možnostjo tone dial.

Ostala jajca, so nesla samo toliko kok si jih lahko daleč vrgu, ajd en vogal dlje. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

All ::

če se gre za DECT varjanto so telefoni med sabo združljivi..še več...tudi telefoni in bazne postaje različnih proizvajalcev so med sabo združljivi (preverjeno panasonic centrala..siemens telefon)

za ojačanje signala pa rabiš nekaj takega




deluje pa tkole




ponudba pri nas

liberia ::

Ja sem videl tale Siemensov Repeater, ni glih poceni.
Sem sel v Merkur in so mi rekli, da majo vsi analogni brezzicni telefoni isti domet in da je razlika samo v raznih zaslonckih in funkcijah slusalk. Zato sem vzel enega, ki je bil v akciji (Philips CD140) in sem ugotovil, da ne vlece nic boljse od mojega starega Panasonica, ga nesem jutr nazaj. Ocitno niso neki sposobni tile DECT telefoni ko gre za eno nadstropje visje in kake 10 sten, v katerih pa je verjetno tudi kej zelezja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: liberia ()

liberia ::

Kar me tudi motu pri tem telefonu je to, da ko sicer izpise klicateljevo stevilko in jo da v seznam neodgovorjenih klicev, ne napise zraven ure, kdaj je klicatelj klical.
A ima kdo kaksen telefon, ki izpise se to informacijo zraven? Me zanima, kateri modeli majo to.

link_up ::

raje povej o kaksni razdalji se pogovarjamo...meni siemens dejansko vlece do 300m na prostem in do 150m v zaprtih prostorih..in to najcenejsi!!
In and Out

liberia ::

Razdalja je manj kot 50 m, med 30-40 recimo, s tem da je dosti sten vmes in en stuk visje, verjetno so kaksne zelezne konstrukcije v betonu. Bom sprobal se Panasonica KX-TG7100FX, da vidimo, kako vlece ta...cas zgresenega klica pa ta model izpise.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236397 (4403) x.sci
»

PSTN/FAX vmesnik

Oddelek: Omrežja in internet
71714 (1563) Mr.B
»

SiOL Trio paket - pa telefon?

Oddelek: Kaj kupiti
72560 (2263) iverson3
»

ISDN več slušalk

Oddelek: Strojna oprema
91538 (1421) roli
»

Voip TELEFONSKI aparat

Oddelek: Strojna oprema
272925 (1893) Caligula

Več podobnih tem