Forum » Operacijski sistemi » simbol v wordu
simbol v wordu
tinimalini ::
Ojla!
Zanim me če kdo ve kje se v Wordu najde simbol za povprečno srednjo vrednost ( simbol je X k im eno ravno črtico gor). Naj bi bil nekje med simboli sam jest ga še nisem našla. Če mi kdo napiše bom bila zelo vesela. Lp
Zanim me če kdo ve kje se v Wordu najde simbol za povprečno srednjo vrednost ( simbol je X k im eno ravno črtico gor). Naj bi bil nekje med simboli sam jest ga še nisem našla. Če mi kdo napiše bom bila zelo vesela. Lp
1fris ::
poleg urejevalnika enačb, lahko wordu dopoveš tudi, da naj dva (ali več) znaka (znakov) pokaže / izpiše na istem mestu
uporabi polje (field) EQ med dvema posebnima znakoma { }, ki ju dobiš tako, da pritisneš CTRL+F9, potem pa med oba napišeš natančno takole:
EQ€\o€(X;@)
¤ namesto tistega € obvezno presledek
¤ namesto @ pa preko wordovega menija ''vstavljanje'' ter ''simbol'' poiščeš in vstaviš ustrezen znak za ¯ (črtica zgoraj)
¤ o je mala črka o (stikalo, ki povzroči pisanje na istem mestu)
¤ X je velika črka X, ki bo na vrhu dobila tisto črtico
preklop med prikazom enačbe in rezultatom pa narediš preko ALT+F9
uporabi polje (field) EQ med dvema posebnima znakoma { }, ki ju dobiš tako, da pritisneš CTRL+F9, potem pa med oba napišeš natančno takole:
EQ€\o€(X;@)
¤ namesto tistega € obvezno presledek
¤ namesto @ pa preko wordovega menija ''vstavljanje'' ter ''simbol'' poiščeš in vstaviš ustrezen znak za ¯ (črtica zgoraj)
¤ o je mala črka o (stikalo, ki povzroči pisanje na istem mestu)
¤ X je velika črka X, ki bo na vrhu dobila tisto črtico
preklop med prikazom enačbe in rezultatom pa narediš preko ALT+F9
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Font: matematični simboliOddelek: Pomoč in nasveti | 4354 (4052) | Mavrik |
» | Program za ulomkeOddelek: Programska oprema | 2894 (2708) | schurda |
» | Kak v wordu nadrit črtico nad znakom?Oddelek: Programska oprema | 3543 (3439) | bastadu |
» | ulomek v worduOddelek: Programska oprema | 3030 (2969) | dr.J |
» | Pisanje formul v Officu?Oddelek: Programska oprema | 3605 (3508) | migič |