» »

Združitev dveh linij

Združitev dveh linij

Arzen ::

Zanima me sledeče: Imam internet preko kabelskega operaterja 4/0,5 in Siola 1/0,2. Ali se da da bi to nekako združil in bi mel 5/0,7?

Hvala!

#000000 ::

Router z dvema wan portoma, zdej al ga kupiš al pa nardiš sam, na bolci najdeš komp za male pare in tri mrežne kartice, pol rabiš samo še linux router ki podpira multi wan in si zmagal.

Ne vem pa če se tako združeni liniji obnašata kot 5/0,7 ??

Mavrik ::

Se ne. Za kaj takega rabiš podporo tudi na drugi strani.
The truth is rarely pure and never simple.

Brane2 ::

V bistvu bi se mogoče dalo, vendar z uporabo težkih, večini smrtnikov neizplačljivih trikov.

Recimo, lahko bi kaj takega pošmudlal, če bi imel recimo kje na netu v kaki kolokaciji svojo pixno na hitri mreži.

Takrat bi skočil do svojega lokalnega DSL/kabel providerja in vzel 2 ali več poceni paketov.

Preko vseh hkrati bi se prikonektal na svojo pixno, ki bi jo uporabil kot nekakšen proxie.

V njej bi vse te svoje pakete združil v en hiter pretok kamorkoli te pač zanima.

Cena za to je pač štatla na hitri liniji in praktično 2x zasežen "pridobljen" bandwidth vseh linij- enkrat v smeri od tvojih DSLov do škatle in drugič ta seštevek od te škatle kamorkoli te pač zanima...

Če si kej pri kakem providerju, ki bi ti pustil imeti pri njem tudi zelo majhen server ( po moje bi nalogo lahko opravil celo Linksysov Acees POint like WRT54G z ustreznim programjem, tudi brez WIfija !)...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Seveda, vse IMHO. Tega še nisem probal.

Se prvi brez veze škoda da razmišljam sem mislu da je kaj enostavnega.

Hvala!

Če si bogato plačan fizikalec, potem je razmišljanja škoda, ker samo siromaši kri, ki bi lahko naredila koristi drugje, drugače razmišljanja nikoli ni ravno škoda... :D

:D

yerney ::

To da bi povezavi združil v skupen tok 5,0/0,7 (v smislu link aggregation) res ni enostavno, ampak to, da bi dosegel da bi router transparentno uporabljal obe povezavi in bi recimo pri p2p programih dosegal prenos enak sešetevku obeh linij pa spet ni znanstvena fantastika. Seveda je tu še avtomatsko preusmerjanje paketkov na drugo linijo v primer izpada ene in podobni bobončki, zaradi katerih se po mojem mnenju postavitev takega routerja izplača.

Članek, ki govori ravno o tem, najdeš tukaj -> http://www.tipsternet.com/articles/advance%20routing.htm
Za boljše razumevanje pa še čtivo tukaj -> http://lartc.org/howto/

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux router - razdelitev bandwidtha

Oddelek: Programska oprema
71075 (974) bosto
»

router in dostop do večih zadev

Oddelek: Omrežja in internet
121557 (1340) multiscan
»

Internet prek 2 hkratnih povezavah na ADSL???

81257 (1028) Bakunin
»

2 ADSL modema, 1 mreža

71144 (946) plavko61
»

Pomoč pri postavitvi serverja

Oddelek: Operacijski sistemi
191377 (1183) hruske

Več podobnih tem