Forum » Strojna oprema » Poceni pasivno hlajen sistem
Poceni pasivno hlajen sistem
Mephisto ::
Zanima me kakšen sistem bi bilo najbolje uporabiti za en švoh strežnik, ki bi laufal na kakšnih Linuxih (verjetno Debian). Zelo pomembno je da bi bil pasivno hlajen, ker bi rad tih sistem, ki bi ga lahko nekam "skril". Ciljam na kakšne stare Celerone, ampak nevem kaj točno je najboljše.
Strežnik ne bi bil pretirano obremenjen, služil bi bolj kot router in nekakšen FTP strežnik.
Strežnik ne bi bil pretirano obremenjen, služil bi bolj kot router in nekakšen FTP strežnik.
Steinkauz ::
Jst mam za m0n0wall en server. Celeron 700mhz, 256mb rama, 1,2gb disk(kmal bo compact flast to ide )
Hladilnik je mel ventilator, ki sem ga preprosto odstranil. Kupu napajalnik za 30eur(pasivni so 80+eur,too much), ki je neslišen. Čeprav je kr ena firma, se ga na pol metra ne sliše več
Zdej največji hrup bo potem disk, tko da če ne rabš kej dost placa, si kup eno kartico pa cf to ide adapter. M0n0wall tut disk sicer ni problem, k ga po 1minuti sklopi. M0n0wall žal nima ftp-ja.
Hladilnik je mel ventilator, ki sem ga preprosto odstranil. Kupu napajalnik za 30eur(pasivni so 80+eur,too much), ki je neslišen. Čeprav je kr ena firma, se ga na pol metra ne sliše več
Zdej največji hrup bo potem disk, tko da če ne rabš kej dost placa, si kup eno kartico pa cf to ide adapter. M0n0wall tut disk sicer ni problem, k ga po 1minuti sklopi. M0n0wall žal nima ftp-ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri linux za router kištoOddelek: Omrežja in internet | 1202 (1004) | blaz87 |
» | Smoothwall - Unable to partitonOddelek: Omrežja in internet | 1316 (1121) | Kron |
» | Varčen in tih PCOddelek: Strojna oprema | 1801 (1447) | DJ MartiNi |
» | Linux based router na USBOddelek: Omrežja in internet | 2884 (2055) | Steinkauz |
» | m0n0wallOddelek: Operacijski sistemi | 2464 (1720) | shock |