» »

Ne morem prekopirati nikakor iz CD-ja na računalnik

Ne morem prekopirati nikakor iz CD-ja na računalnik

marko1000 ::

Imam par filmov na dvd cdju, ki sem jih nekaj časa nazaj gor na njem zapeku. Sedaj pa nemoram enega filma prekopirat, ostale lahko, samo enega od parih nemorem. In ko ga hočem prekopirati mi napiše to:

Cannot copy "Film, ki ga hočem prekopirati" : Data error (cyclic redundancy check).

Ali obstaja kakršnakoli druga možnost da bi ta film prenesu iz DVD cdja na disk? Kopirati mi noče, probal sem dati tudi convertati v drug format da bi mi film prišu na disk v drugem formatu in gre samo do 5 mb(nedokonca), ali je kaka možnost da bi film na nek način spravu na disk? katerikoli način...?

Stripy ::

Obstajajo razni programi za reševanje podatkov z okvarjenih CD in DVD ploščkov. Eden izmed takih je IsoBuster. Na tistem delu, kjer se zgodi napaka, bo program večkrat poskusil prebrati sektorje, če pa mu ne bo uspelo, boš na tistem mestu izgubil nekaj podatkov, kar pomeni, da bodo na filmu manjkali nekateri deli oz. se bodo pojavile motnje.

Pa sej nikakr ne gre da bi spravu ta film na disk, a je kakšn, kakršnkoli, katerikoli način da bi ga lahko spravu na disk iz DVD.CDja iz dvd pogona. Probavam na usak način in mi vedno napiše to kar sem v prvem sporočilu napisu.

marvin42 ::

Stripy ti je podal eno rešitev, si jo preskusil?
Mostly Harmless

Sem probal in program ni nič pomagal, sem pa našel naslednjega ki se imenuje CD/DVD Data recovery, ki mi je omogočil film prekopirati na disk oz. sam ga je prekopiral, tko da je problem rešen. Hvala, ker ste mi dali vedet, da je problem zaradi nekega branja nekih sectorjev drgače nebi mogeu urihtati:)) .

nonenone ::

jaz to rešim tako: V nerotu naredim iso sliko in nato nazaj zapečem na nov cd/dvd, vedno rata, lp

SasoS ::

kaj pa od podatkov ostane je pa druga zgodba :D

dzinks63 ::

:)) Če imaš CD,DVD samo rahlo porisan , da risi niso globoki, pregloboki , ga spoliraš kar z avtopolishem in ponavadi potem deluje. Sem že veliko DVD-jev rešil na tak način. Če pa je potreben temeljitega poliranja , pa rabiš kar polirno mašino za CD-DVD-je.

mislim, da se da dobit pri conradu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

kixs ::

Sem 1x probal navaden CD-R in sem ga z olfa nozen celega porezal - spodnjo stran. Skupno je bilo ziher ene 20 zarez in to cisto random, tudi od centra do konca, itd.

Ne mores verjet, CD se je dal normalno kopirat.

Bolj problematicna pa je zgornja stran! Tam nimas kaj praskat... izgubis podatke takoj.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem izbrisati datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
388690 (7804) Yossarian
»

NERO 7

Oddelek: Programska oprema
71568 (1295) neonX