» »

Zajem videa - nekdo me vleče...

Zajem videa - nekdo me vleče...

digitalcek ::

Gre za nek starejši VHS posnetek, ki bi ga imel rad na DVD v čim boljši kvaliteti.
Moram povedati še to, da sem posnetek najprej prepisal iz VHS-a na digital 8 kaseto.

Kolega, ki dela v nekem računalniškem centru, popoldne pa kaj zmontira, je moj posnetek zajel preko svoje digital 8 kamere preko kompozitnega izhoda na kameri in kompozitnega vhoda (?) na računalniku. DVD, ki sem ga dobil, ima precej slabo kvaliteto slike (slaba ostrina, blede barve v primerjavi z orig. posnetkom)...

Nekdo, ki ima polprofi diitalni stuidio, se je prijel za glavo in je rekel, da bi prvi moral OBVEZNO posnetek zajeti preko fireware izhoda na kameri in firew. vhoda na računalniku.

Sam imam namreč digital 8 kamero z fireware izhodom in sem jo ponudil kolegu, ki je obdeloval sliko, pa je rekel, da bo zajel s svojo k., ki pa nima fw izhoda.

Vprašanje bi se torej glasilo nekako takole: je bolje materiale z dig. 8 ali mini DV zajeti preko kompozitnega izhoda, ali uporabiti fireware izhod na kameri.
Znanec, ki mi je obdelal posnetek trdi, da vsi računalničarji kopirajo preko kompozita in celo pravijo, da dobijo končni izdelek z z boljšo kvaliteto, kot bi zajemali preko fireware.

Očitno nekdo nima prav, ali računalničarji (nekateri), ali ta iz video studia?

zavajon ::

Pa kaj je tip s kamero snemal predvajan VHS?:\
Jaz sem vse VHS-e presnel s TV kartico s komponentim kablom, in slika ni prav nič slabša (ok, vem, da boljša ne more biti) kot iz VHS.
Res pa, da sem snemal v nekompresiran avi in nato tega obdelal.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

zcetrt ::

Če je posnetek digitalen, potem je definitivno bolje poslati digitalne podatke na računalnik.

Če je posnetek analogen in ga kamera pretvarja v digitalnega, preden ga pošlje preko FW (zelo malo verjetno... ne poznam novejših kamer), potem je verjetno bolje zajemati s profi napravo.
4.

5er--> ::

Znanec, ki mi je obdelal posnetek trdi, da vsi računalničarji kopirajo preko kompozita in celo pravijo, da dobijo končni izdelek z z boljšo kvaliteto, kot bi zajemali preko fireware.

Znanec naklada in sorry, ampak glede tega nima pojma. Preko firewire-a dobiš posnetke brez nepotrebnega pretvarjanja in izgubljanja na kvaliteti. Lahko jih celo s PC-ja pošlješ nazaj na kamero pa bo kvaliteta ostala ista. Reci temu tvojemu znancu, da naj ene parkrat "pretoči" posnetke s kamere na PC in obratno. Glede na njegove besede bo imel vedno boljšo kvaliteto posnetka. :D Verjetno bo s to metodo kaj kmalu prišel do 1080p resolucije.>:D

ender ::

Čisto preprosto: tvoj posnetek je šel skozi te pretvorbe: VHS (analogno) -> Digital8 -> kompozitno (analogno) -> računalnik (spet digitalno). Če bi uporabil firewire, bi se izognil pretvorbi iz digitalnega v analogno in nazaj v digitalno.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316557 (10725) BorutK-73
»

VHS v Divx in podobno

Oddelek: Zvok in slika
426050 (3640) francek1
»

Branje z DV kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545279 (4684) sokel
»

Pomoč pri presnemavanju z video kasete na računalnik!

Oddelek: Zvok in slika
186007 (5695) zavajon
»

kamera je:) - ZVOKA ni!

Oddelek: Zvok in slika
71224 (1133) pivmik

Več podobnih tem