» »

Matrox Parhelia: novi konkurent GeForce 4?

Matrox Parhelia: novi konkurent GeForce 4?

tha_man ::

Na netu se pojavljajo govorice o novem badass gaming čipu imenovanem Parhelia, ki naj bi ga Matrox predstavil v roku enega ali dveh mesecev. 19 GB bandwidth, okrog 300 MHz core, vertex/pixel shaderji in ostale dobrote. Uradne izjave od Matroxa še ni bilo, zato osebno zelo dvomim v resničnost, ampak hej, pustimo se presenetiti :D

http://www.matroxusers.com/#newsitemEpE...

_Mortal_ ::

Baje da bi mel directx9 podporo ampak microsofto ga bo šele jeseni izdal. In če bi ga imeli ta čip bi imeli predstavitev na Cebit-u ampak nimajo niti ene stojnice. Jz pravm to je en velik BS.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

krucymucy ::

Bi blo pa zanimivo, če bi se pojavil tretji konkurent ... osebno pa se mi zdi, da je matrox pred časom resno mislil, da se odpoveduje igričarskih čipov... verjetno bodo nekoč še požrli besedo, ampak zdaj je po moje še prehitro...

p.s. le kakšne namene ma via ... baje se zanima za STM ?

kuglvinkl ::

Kakorkoli se bi izteklo z Matroxom in VIO, bo v redu za nas, namreč nižje cene.

Boj za kos pogače ni tako strahovit, kot pri CPUjih, kjer MORAŠ kupiti ali AMD ali Intel. OEM trgu se naravnost fučka za 3D karte, njim popolnoma zadostuje kakšen S3.
Your focus determines your reallity

Senitel ::

Jest bi pa reku, da je to povsem možno...
DirectX 9.0 pride vn maja, najkasneje junija (trenutno je zunaj že DirectX 9.0 Beta 3). Matrox pa je že na lanskem Meltdownu predaval o displacement mappingu (ena izmed novosti v DirectX 9). To, da jih pa na CeBitu ni, pa tud ne pomeni nujno, da nimajo nič, ker če ta čip res obstaja bo predstavljen maja in nič prej (po prihodu DirectX 9).

V bistvu je zanimivo tudi to, kako se bosta na DirectX 9.0 odzvala ATI in NVidia... ATI je že napovedal, da bo nov čip (R300) release-an takoj, ko bo DirectX 9 zunaj, in da bo v trgovinah do jeseni. Obenem je pa NVidia že nardila svoj "spring refresh", prav tako ga bo naredil tudi ATI (R250). R250 pa bo imel dosti težje delo z NV25, kot ga je imel R200 z NV20 (nenazadnje je 6 mescev razlike med obema čipoma). Pomoje bosta tako ATI kot NVidia mal skrajšala tale "6 mesečni cikel".
Letošnje poletje bo vroče 8-)!

_Mortal_ ::

Sentinel upam da res
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Dalmatinc ::

ne kupim kartice do poletja :)

CaqKa ::

katerega poletja :) jaz sem še zdaj na voodoo 3000 :) če bo pa matrox izdal igračarsko karto bo pa to razlog za nakup:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NV35 ali GeF FX 5900 Ultra (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584593 (3883) Ahiles
»

Radeon 8500 MAXX

Oddelek: Strojna oprema
281390 (993) HUDiR

Več podobnih tem