» »

Prenosnik matte ali glossy, wxga aliwxga+

Prenosnik matte ali glossy, wxga aliwxga+

neboben ::

1.)Kupujem laptop in me zanima kaj se bolje obnese na vašem laptopu matte ali glossy screen ?

Večina trdi, da jim je slika na glossy lepša vendar jih moti odbojnost svetlobe, luč in dnevna svetloba. Je opcija, da se naparijo dodatni sloji, ki obdržijo dobre lastnosti in zmanjšajo slabe-odbojnost

Potem imam drugo skupino ljudi, ki zagovarjajo matte zaslone pri katerih je manj nadležnih odbojev vendar pa slika izgubi živost.

Se da s kakšnimi premazi sloji, pri glossy zaslonu pridet na manjšo odbojnost svetlobe (s polarizacijo?) oz. ali se da dobit matte zaslone primerne za igranje iger ?

Super bi blo tudi dobiti odgovor slo-techovca, ki je primerju dva prenosnika enake znamke enak model, le da je imel primerek A matte zaslon, primerek B pa glossy zaslon.

offtopic:(V mojem primeru gre za nakup Compal FL90 (VBI))
offtopic:(gre za nakup max 1100€)

2.)Se splača plačati nekaj več za višjo resolucijo, recimo WXGA+ ali je vseeno čeje WXGA ?

Vaše izkušnje, nasveti zaželjeni

LP
Boris

tomaz- ::

odvisno, za kaj ga boš uporabljal.. Če ga boš uporabljal na pretežno zunaj, na terenu, ti svetlečega odsvetujem, ker ne boš najbolj zadovoljen. Če ga boš uporabljal prvenstveno za kakšno multimedijo, slike, občasno pa zunaj, vsekakor vzemi svetleč ekran. Sam sem imel tri Hp-je z navadnim ekranom, zdaj pa imam nx 9420 z brightview. Ga ne zamenjam več za mat ekran. Res pa je, da prenosnik redko vidi zunanjost moje bajte... Ponavadi zvečer na terasi, ko se že mal ohladi in stemni.. Slika je res precej lepša na brightview, ampak, kot povedano, premisli, KJE ga največ potrebuješ in ZAKAJ...

Matek ::

Tomaz je lepo povedal. Poleg tega je odvisno tudi od proizvajalca, kot si sam napisal, se da napopat gor dodatne plasti, ki izboljsajo lastnosti. Sam imam appleov prenosnik z glossy zaslonom, ki naj bi bil med boljsimi, tudi HP, ki ga omenja tomaz, je dokaj znan, medtem ko za Compal, ki ga omenjas (brez zamere) se nisem slisal. Pred nakupom zato obvezno preveri, koliko se potrudijo s tem, ampak v koncni fazi je res napomembnejse kje bos zadevo uporabljal.

Kar pa se tice resolucije - DEFINITIVNO se splaca! Vec efektivne delovne povrsine je vedno dobrodoslo, negativnih strani pa prakticno ni (pisave se komot poveca ce si obcutljiv).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

zcetrt ::

Če želiš še sam preveriti, pojdi v trgovino, kjer sta drug poleg drugega postavljena prenosnika z mat in bleščečim ekranom (sam sem jih videl v Big Bangu in to oba Hp) in malo primerjaj.

Ker imam računalnik postavljen nasproti oken, o nakupu bright viewa sploh nisem razmišljal, čeprav je kazalo, da bom prisiljen kupiti prenosnik z bleščečim ekranom, saj je bil trg do še pred kratkim prepljavljen s takimi ekrani. No, k sreči je naneslo tako, da se glossy vrača tudi v cenejše prenosnike.

Vem pa, da se mi je ena velikih prednosti LCD zaslonov pred katodnimi zdela tudi neizrazita odbojnost svetlobe. Prej sem moral vedno temniti sobo, če sem želel kaj delati na računalniku.
4.

neboben ::

moja situacija je podobna tamaz-evi, veliko več uporabe bo v zaprtih prostorih
torej glossy. Za matte sem se vseeno zanimal ker sem mislil, da je tehnologija toliko napredovala,da se dobi matte zaslon z živo sliko, v srednjem cenovnem razredu(1000-1300€).

Ker gre za prodajo VBI prenosnikov,imam na voljoveč različnih tipov lcd zaslonov in seveda izbiro glossy/non-glossy=Either

15.4" W 1280x800 (WXGA) AU Optronics (AUO) B154EW02 Either
15.4" W 1280x800 (WXGA) Chi Mei Optoelectronics (CMO) N154I2 Either
15.4" W 1280x800 (WXGA) Chunghwa Picture Tubes (CPT) CLAA154WB05 Either

15.4" W2 1440x900 (WXGA+) AU Optronics (AUO) B154PW02 Either
15.4" W2 1440x900 (WXGA+) Chi Mei Optoelectronics (CMO) N154C3 Either
15.4" W2 1440x900 (WXGA+) Chunghwa Picture Tubes (CPT) CLAA154WP05 Either

Ste tabele je razvidno kdo je proizvajalec matrik: AUO CMO CPT
http://auo.com/auoDEV/products.php?sec=...
http://www.cmo.com.tw/
http://www.cptt.com.tw/index.php?option...

Iz tega izvem, da je AUO zaradi vidnih kotov boljši, svetilonost je boljša pri CPT čeprov točno teh modelov kot navaja ima intel ne najdem notri (očitno že mal stara roba)


3.)Ima kdo kej več vedenja o tem kateri proizvajalec LCD matrik iz VBI liste je boljši za vgradnjo ?


Vsekakor pa bom pred nakupom poskušal izvrtati kaj od prodajalca.

Hvala,

Čaw

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neboben ()

hojnikb ::

No jst sn si pred kratkim nabavo en 22" AOC screen in je seveda matte, sam sn z uporabo opazo da stvarca mal preveč matte; slika se mi zdi dosti bol mattasta ko pr prejšnem screenu.No sedaj je vprašanje če obstaja kak screen protector al pa neki za čez ekran ko bi se dal pr nas dobit al se naj sprijaznem z tem kar mam ?
Odbojnost niti ni tak problem, ker nimam direktne osvetljave na njega, tak da bi kaka glossy prevleka bla kul.
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Professionalni monitor za video obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7312845 (11058) Zheegec
»

Mat ali glossy

Oddelek: Strojna oprema
354855 (3750) m4d_m4n
»

Bright View, Anti Glare ... zaslon pri hp prenosniku?!!

Oddelek: Kaj kupiti
468851 (6044) bluefish
»

Razlika - če jo najdeš :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51489 (1146) Carlito6
»

HP prenosnik Compaq 6735s

Oddelek: Kaj kupiti
184023 (3292) OZZY

Več podobnih tem