Forum » Pomoč in nasveti » Mesto s certifikati
Mesto s certifikati
Slipi ::
Kje v windowsih XP najdem mesto kjer je shranjen uvožen certifikat.
Namreč, k sem menjal matično ploščo, sem pozabu prej izvozit certifikat. Zdaj sem pa formatirov disk, na disketi imam pa samo že pretečen certifikat. Zdej, če bi si lahko pomagal, imam še tastar disk, k ga ne uporabljam več, pa imam gor še veljaven certifikat. Ampak, ne vem kje so shranjeni. Tako bi priklopil stari disk izvozil certifikat in uvozil nazaj na ta disk.
V nasprotnem bom mogel prosit za izdajo novega. To pa traja najmanj tri, štiri dni, kar mi ni ravno v veselje, ker aplikacijo rabim že danes.
Hvala za odgovor!
Namreč, k sem menjal matično ploščo, sem pozabu prej izvozit certifikat. Zdaj sem pa formatirov disk, na disketi imam pa samo že pretečen certifikat. Zdej, če bi si lahko pomagal, imam še tastar disk, k ga ne uporabljam več, pa imam gor še veljaven certifikat. Ampak, ne vem kje so shranjeni. Tako bi priklopil stari disk izvozil certifikat in uvozil nazaj na ta disk.
V nasprotnem bom mogel prosit za izdajo novega. To pa traja najmanj tri, štiri dni, kar mi ni ravno v veselje, ker aplikacijo rabim že danes.
Hvala za odgovor!
Sycroft ::
meni se je zgodila podobna zadeva... priklopi tastar disk gor, zalaufaj firefoxa oz ie z tistega diska. v nastavitvah samo poisces izvoz certifikata in si resen:)
amigo_no1 ::
Za Firefox/Opero bi še šlo, za IE nisem prepričan, kajti IE rad zapisuje nastavitve&certifikate v register.
hans2 ::
V windowsih imaš pod nadzorno ploščo>internetne možnosti>vsebina shranjene vse certifikate katere lahko uvoziš ali izvoziš.
lp
lp
amigo_no1 ::
Kar si napisal velja za trenutno kopijo windowsev, tisto v control panelu (pod nadzorno ploščo>internetne možnosti) je samo GUI vmesnik, certifikati so pa who knows where.
manojlovicl ::
Jaz bi naredil nekako takole... Na novi mašini bi naredil še enega uporabnika z administrativnimi pravicami. Prijavil bi se kot nov uporabnik, da se profil naredi. Odjavil bi se in se spet prijavil z prvotnim uporabnikom (pozor! na novi mašini!). S stare mašine bi skopiral celotno mapo bivšega profila v novo narejeni profil. Še enkrat bi se prijavil z novim uporabniškim imenom in v IE izvozil certifikat.
Izvozil pa ga boš lahko, če si ga uvozil s kljukico, da ga sploh lahko izvozis! Probaj in vidimo kaj rata. :)
Luka
Izvozil pa ga boš lahko, če si ga uvozil s kljukico, da ga sploh lahko izvozis! Probaj in vidimo kaj rata. :)
Luka
Slipi ::
Ko sem priklljučil stari disk, sem ugotovil, da sem naredil pred časom zelo pametno potezo. Ker sem računal, da bo šel disk v smeti, sem izbrisal C: particijo, tako, da od tega ne bo nič. Nazaj sem zdaj naložil win XP, Sem pa našel na novem disku backup diska C: narejen z Acroni, tako, da bom zadevo poiskušal rešiti v tej smeri.
Hvala vsem za nasvete, se moram vreč v delo in upam na najboljše!
Hvala vsem za nasvete, se moram vreč v delo in upam na najboljše!
g.host ::
Certifikati se nahajajo v mapi C:\Documents and Settings\uporabnik\Application Data\Microsoft\ SysemCertificates\My\Certificates in iz tega mesta se lahko samo prekopirajo v direktorij novega uporabnika in zadeva deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: g.host ()
StratOS ::
Hja, zadeva ni tako preprosta kot se zdi.
Na drugem compu zadeva tako ne bo delovala.
To ti je podobno, če bi hotel inštalirati program, tako da bi kopiral le podatke na disku, brez izvornega setup programa.
Rešitev:
Če je stari disk OK in sistem lahko bootaš, ( drugače za to poskrbiš - še posebej ker imaš disk image ), upaš lahko le da je certifikat exportable in ti ga bo lahko uspelo izvoziti iz sistema, katerega uporabiš na novem sistemu.
Enako brez kloniranja imageja na HD lahko narediš, če si ponovno inštaliral OS preko trenutnega OS-a ( nisi formatiral diska prejšnjega OS-a ), tako boš lahko ob zgoraj omenjenim pogoji lahko tudi eksportiral certifikat.
Vsak certifikat ima dodatne informacije in parametre seveda zapisane v registru sistema uporabnika, še posebej exportable !(Hashi, ključi, crypto providerji, parametri ...)
Na drugem compu zadeva tako ne bo delovala.
To ti je podobno, če bi hotel inštalirati program, tako da bi kopiral le podatke na disku, brez izvornega setup programa.
Rešitev:
Če je stari disk OK in sistem lahko bootaš, ( drugače za to poskrbiš - še posebej ker imaš disk image ), upaš lahko le da je certifikat exportable in ti ga bo lahko uspelo izvoziti iz sistema, katerega uporabiš na novem sistemu.
Enako brez kloniranja imageja na HD lahko narediš, če si ponovno inštaliral OS preko trenutnega OS-a ( nisi formatiral diska prejšnjega OS-a ), tako boš lahko ob zgoraj omenjenim pogoji lahko tudi eksportiral certifikat.
Vsak certifikat ima dodatne informacije in parametre seveda zapisane v registru sistema uporabnika, še posebej exportable !(Hashi, ključi, crypto providerji, parametri ...)
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni certifikat SIGENCAOddelek: Programska oprema | 8966 (3542) | Yossarian |
» | SIGEN-CA bla bla blaOddelek: Pomoč in nasveti | 5097 (3751) | MrStein |
» | Povrnitev certifikataOddelek: Pomoč in nasveti | 6990 (6317) | germanistek |
» | Kako najti certifikat NLB na PCju?Oddelek: Programska oprema | 15967 (14999) | SkIDiver |
» | Kako narediti varnostno kopijo certifikata v IE ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6218 (6128) | xtrEeme |