Forum » Pomoč in nasveti » Kolikorat se lahko naložijo orignilani Windowsi
Kolikorat se lahko naložijo orignilani Windowsi
Luksi ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima sledeča stvar: Za potrebe društva smo nabavili originalno verzijo Windowsov, ki je naložena na prenosniku. Sedaj me pa zanima ali lahko iz tega CD-ja naložim te Windowse še na "navaden računalnik", ki je tudi registriran kot sredstvo društva ali mi bo po priklopu na net težilo s tistim brezveznim opominjanjem glede nelegalne verzije - torej, da prebere recimo, da so bili te Windowsi že naloženi na enem računalniku - prenosniku.
Hvala in lp!
Mene pa zanima sledeča stvar: Za potrebe društva smo nabavili originalno verzijo Windowsov, ki je naložena na prenosniku. Sedaj me pa zanima ali lahko iz tega CD-ja naložim te Windowse še na "navaden računalnik", ki je tudi registriran kot sredstvo društva ali mi bo po priklopu na net težilo s tistim brezveznim opominjanjem glede nelegalne verzije - torej, da prebere recimo, da so bili te Windowsi že naloženi na enem računalniku - prenosniku.
Hvala in lp!
Luka
Tilen ::
1 matična 1 licenca. [OEM]
Kakšno licenco pa imaš? Najcenejšo? Če tudi gre za tisto dražjo, prenosljivo, mislim, da hkrati ne smeš imeti 2x naloženo.
Kakšno licenco pa imaš? Najcenejšo? Če tudi gre za tisto dražjo, prenosljivo, mislim, da hkrati ne smeš imeti 2x naloženo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Zheegec ::
Če imaš DSP (OEM) verzijo, je ta vezana na računalnik, na katerem jo imaš naloženo.
Če imaš pa FPP (škateljna verzija) licenco, imaš lahko Winse na 1 računalniku naenkrat, ne glede na to, kateri računalnik to je.
Če imaš pa FPP (škateljna verzija) licenco, imaš lahko Winse na 1 računalniku naenkrat, ne glede na to, kateri računalnik to je.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows licenca (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16776 (10011) | Dman |
» | Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 66926 (50859) | HupChup |
» | Kje dobit Windows Vista?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2059 (1829) | amigo_no1 |
» | Windows 7 22. oktobra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10590 (7490) | Tina_ |
» | Microsoftova neumnost pri xp home editionOddelek: Operacijski sistemi | 2066 (1671) | jlpktnst |