» »

Priporočite mi dober program za...

Priporočite mi dober program za...

TheJack ::

Na kompjuterju imam dva op. sistema: W2000 in W98. No, v kratkem bom celo zadevo ponovno naložil (dobim nov disk). W2000 bom tudi zamenjal z XP-ji.

Do sedaj sem imel W2000 naložene čez W98 (boot manager je bil torej kar tisti iz W2000), kar je sicer delalo v redu, problem je le en: Če ti recimo crknejo W98, moraš zamenjati tudi drugi sistem (kolikor je meni znano)!

Rabil bi torej dober boot manager, s katerim bi urihtal te stvari in s pomočjo katerega bi lahko mirno brisal OS-je, jih dodajal (linux)...brez da bi bili drugi kaj prizadeti.

Želel bi, da mi priporočite program, ki se vam zdi najboljši za to, hkrati mi pa prosim vsaj orišite postopek inštalacije (tega programa in nato vseh sistemov).

CaqKa ::

sicer newem zakaj bi se instalacija 2000čk koruptala zaradi deinstalacije w98.. meni se še to ni zgodilo.
glede boot managerja imaš polno linux boot managerjev, potem pa imaš tudi oslx boot manager, poišči malo po googlu. mislim pa da ga ni tezko instalirat kolko sem gledal

aja pa če imaš vsak os na svoji particiji je še manj problemov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Kaj pa System Commander?
Bonis nocet, qui malis parcit.

Ikarus ::

Kolikor se spomnim je System Commander zelo zanesljiv in verjetno eden boljših programov za to, kar rabiš.

Mislim, da ga Han uporablja že nekaj let - mu bom rekel, da kaj napiše.

Bi bil zelo vesel. Hvala!

Han ::

Odkar sem upokojil DOS, imam na C:FAT32 nameščena Win98 in System Commander (SC), D:NTFS pa zaseda Windows 2000.

Pri rokovanju s SC nima smisla komplicirat. Če kasneje določenega sistema tekom namestitve ne zazna, ga enostavno oživiš iz ukazne vrstice s SCIN programom. Če želiš določen sistem odstranit, ga lepo pobrišeš iz menuja SC in potem še z diska...

Torej, če te prav razumem, je postopek sledeči:
1. Namestim Win98
2. V njih namestim SC
3. Preko njega namestim še WinXP

S čim pa razdeliš disk na dve particiji (že na začetku, verjetno)? Tudi z SC? Ker jaz sem to doslej počel z fdiskom. Najprej sem disk razdelil, nato sem na primarno particijo naložil Win98, potem pa Win2000 (na drugo particijo).

Kompliciram, saj vem.... Ampak ne bi rad česa zajebal in 2x (ali večkrat) nameščal dveh (morda celo treh) sistemov.

Han ::

Ja, tak postopek je najboljši.

Tudi sam še vedno najraje uporabim FDISK. Ima pa SC vgrajen malo oskubljen Partition Commander, tako da si lahko pomagaš tudi z njim.

Ej, najlepša hvala za pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako spremeniti dodeljeno crko pogona?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81036 (849) HudPes
»

win me + win 98 se