» »

Čudna slika pri zagonu računalnika

Čudna slika pri zagonu računalnika

karafeka ::

Imam radeona 9100, pa mi na začetku (ko šteje rame, v grubu) nekatere črke pobarva svetlo belo (ostale so sive, tako kot morajo biti), pa tudi ko se zalavfajo windowsi oz. linux, imam čudno sliko. Pri linuxu (imam samo v konzoli - 1024x768@60 - takšne zelene navpične trakove čez ekran, v X-ih dela vse normalno (tam imam ločljivost 1280x1024@75, probal tudi vse ostale kombinacije, pa ni nikakršnih problemov, tudi v 3d ne, v Oknih je pa podobno, ko se mi prikaže zaslon, da se Windowsi nalagajo, so na sliki bele vodoravne črte, medtem, ko na namizju je vse vredu).

Pregreva se mi ne (ventilator dela, pa tudi če bi se mi pregrevala, bi se poznalo pri 3d zadevah, ne pa pri vsakemu zagonu računalnika). Kabel ni problem (probal z drugim), prav tako sem probal z dobrim starim voodojem, pa je slika normalna, tako je problem zaradi grafične).

Zanima me, zakaj je slika pri samem zagonu računalnka napačna, pri namizjih pa ne. Ali se je mogoče pokvaril kak del na grafični, ki ne prikazuje več dobro tiste default slike, ob zaganjanju računalnika, ali bi bilo mogoče kaj drugega. Ali je kdo mogoče naletel na podoben problem?

karafeka ::

Slike zgledajo takole:

ko se računalnik prižge

vidijo se nekatere bele črke, ki bi morale biti sive

v konzoli (linux)

pri zaganjanju XP-jev

Ko sem na namizju je slika normalna (tako v linuxu kot v Xp-jih)

smetko ::

Taka napaka je mogoča, če je v okvari del pomnilnika grafične plošče. V grafičnem načinu programi uporabljajo druge lokacije rama grafičnih kartic kot v znakovnem načinu.
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Ko Slo-tech.ovci svoj wallpaper na ogled postavijo! (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2066894929 (1925) D3m
»

Uspele slike (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
33142785 (17908) Longinus
»

lcd ekranček in software

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
332494 (1851) StricGeza
»

Ko ST-jevci brskalnik na ogled postavijo

Oddelek: Programska oprema
222356 (1585) njok
»

Overclockan BIOS za Radeon 9100 128 Mb DDR.....

Oddelek: Navijanje
272601 (2160) TribesMan

Več podobnih tem