» »

silikonska mast

silikonska mast

korenje_ver2 ::

A kdo ve kje prodajajo silikonsko mast?

potrebujem za premaz kontaktov kabla in pinov racunalnika v avtu na motorju.

Azrael ::

Mogoče Olma?

>potrebujem za premaz kontaktov kabla in pinov racunalnika v avtu na motorju.

Ne pacaj tega z nobeno mastjo ali WD40 in podobnimi pacarijami. Kontakti naj bi bili izvedeni s takimi konektorji, ki so zaščiteni proti vodi, vlagi in drugim agresivnim tekočinam in originalno so taki tudi pri najcenejših avtih. Pusti te stvarti pri miru!

Mazanje teh kontaktov se hitro konča s klicanjem avtovleke, odvozom nepremičnine in drago storitvijo čiščenja kontaktov na servisu. Pod črto sami minusi in nobenega plusa.

Maže se samo kantakte (kleme) akumulatorja in to z vazelinom ali kakšno drugo, ne pregosto, mineralno mastjo. Silikonske masti so namenjene mazanju delov, ki obratujejo pri visokih temperaturah (in izboljšanju termičnega kontakta pri hlajenju rač komponent).
Nekoč je bil Slo-tech.

korenje_ver2 ::

ce bom pustil to pri miru, se mi avto ne bo nikamor premaknil.

silikonske masti se uporablja predvsem za tesnenje. Dejstvo je da je da so neki naftni hlapi prisli do kontaktov in skozenj do racunalnika in mi sedaj avto ne vzge. Racunalnik naj bi bil hermeticno zaprt, ampak ocitno ni. vticnica je bila ze predhodno namazana s silikonsko mastjo.
Oljne - naftne madeze sem odstranil s posebnim razmascevalcem. V glavnem je pomagalo za kratek cas, vendar po nekem cajtu voznje avto crkne.

Dejstvo je tudi, da nov racunalnik stane baje 2000 eur, popravilo pa 600 eur.

edit: mozno je tudi, da je kaksen lot odstopil. sicer smo na hitro pregledali vezje in nismo opazili kakih napak, razen tega da je bil nekaksen posusen madez od olja tam kjer so pini. in to na drugi strani ploscice. ocitno je kar preko luknjic, kjer so pini zlotani, olje preslo.

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Kaj se dogaja s tem tvojim avtom? Je vrglo ven merilno palico za gladino olja ali olje teče iz motorja in/ali menjalnika v potokih, da je sedaj olje (tudi) v ECU?

Ker olje zlahka moti senzorje, so lahko tudi oni vzrok, da se računalniku meša. Nujno je treba najprej ustaviti iztekanje olja, očistiti in razmastit celoten motorni prosto in šele potem ugotavljati, če je še kaj drugega narobe. Lahko je vse samo posledica olja.

In še to, če mehanik nekaj pesni o masti na kontaktih ECU ali ostale elektronike, nujno in takoj menjaj mehanika, ker o avtih očitno nima blage veze.

Prvič noben avto nima teh kontaktov mazanih z mastjo in drugič silikonska tesnila in mineralna olčja in ostali proizvodi iz nafte ne gredo skupaj. Silikonska tesnila se v stiku s temi snovmi stopijo.
Nekoč je bil Slo-tech.

korenje_ver2 ::

olje ne pusca. se prevec ga je, vendar to ni problem.

moj fotr je avtomehanik in ni on predlagal mazanje s silikonsko mastjo.

ko sva pobrala dol zgornji racunalnik, kjer je bila nenavadna kolicina nafte, se je videlo, da je bil racunalnik ze odprt. izgleda da so na pooblascenem opel servisu namazal s to silikonsko mastjo... al pac kamorkoli ze vozi svoje avte ta avtosola. v glavnem problem je spodnja skatlica z racunalnikom... predvidevamo. kokr sem bral opelforum imajo tile racunalniki slabo spajkano vezje in mozn da je kaksen "hladen" spoj.

no karkoli ze, fotr je dons odnesu skatlico na pregled....

Azrael ::

Aha uradni servis...

Nebi se čudil, če je tisto, kar opisuješ kot silikonska mast, kar navaden silikonski kit, po treatmaju z olji, mazivi in gorivi.

Če so mojstri razdrli mašino in jo potem s pomočjo silikonskega kita sestavili nazaj (zakaj bi menjali tesnila, če jih lahko samo drago zaračunamo™), pričakuj še več čudnih in nelogičnih težav.

Za ECU (računalnik): Hladne spoje se popravi lahko samo tako, da se te spoje spet zacini. Vse ostalo je blažev žegen, razni premazi na osnovi olj pa poravilo še dodatno zakomplicirajo ali sploh naredijo misijo (skoraj) nemogoče.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako namazati pipo?

Oddelek: Loža
134854 (4181) Stari maček
»

Termostatska glava radiator

Oddelek: Loža
82157 (2039) fikus_
»

Pregrete zavore (dim) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6014647 (12699) zk_eu
»

Podvodni fotoaparati

Oddelek: Kaj kupiti
142954 (2396) francek1
»

potopna pumpa se ne zažene

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101912 (1711) Pyr0Beast

Več podobnih tem