» »

Ukradli so mi prenosnik

Ukradli so mi prenosnik

No name21 ::

Pozdravljeni!
Pred kratkim so mi ukradli prenosnik in se obračam na vas, ker sem prepričan da mi bo kdo znal pomagati. Zanima me, če obstaja kakšen način, da se ta prenosnik izsledi. Kakorkoli od najbolj banalne stvari naprej. Zanimajo me vse izkušne in znanje. Druga stvar pa je ta, da so bili na njem originalni Windowsi in pripadajoča seriska številka je bila nalepljena na računalniku. Je mogoče licenco dobiti povrnjeno na podlagi kaksnega drugega potrdila?
Res se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč, vsi predlogi in mnenja so dobrodošli.
LP

Ice-Heki ::

Na srečo mi ga še niso ukradli, ker ga še nisem imel, je pa pred kratkim en znanec ostal brez - iz avtomobila pred banko so mu ga ukradli.
Nazaj ga še ni dobil.

Nasvet: Če imaš nastavljen, da se računalnik ob zagonu poveže na splet (ADSL, e-pošta v Outlooku) spremeni gesla in če lahko, preglej IP številke od koder se prijavljajo uporabniki s tvojim usernamom. Če je ropar "butast" in bo prenosnika priklopil ter ga povezal na ADSL, se lahko zadeva takoj poveže na serverje, potem pa prosi admina, če ti da izpis IP številk in poskusi na SiOLu, če ti povejo, kam spada IP naslov (seveda dobiš te informacije samo, če vmes posreduje policija)

Glede windowsov - pokliči na M$ Slovenija, pa jih povprašaj ... Imaš številko slučajno kje prepisano?

ThinMan ::

Ali si imel zapisano serijsko številko notestnika, mac adreso mrežne?

Edit: Tudi če se osebek na netu najde ga ne moreš dobit takrat ko je za routerjem. Primer dobre prakse - ARNES: Vsi ki se preko arnesa povezujejo - razen od doma, dobijo javni IP naslov. Torej če se bo bookec pojavil na akademskem omrežju je veliko možnosti za izsledljivost. Problem pa je ali imajo tako nastavljeno da se to preverja.

Preko routerjev (domačih) pa žal ne moreš nič ukrenit. Ga ne vidiš, ker se prijavljaš preko enega ipja (ostalo so privatni IP naslovi)


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ThinMan ()

No name21 ::

Za povezavo se ni uporabljalo nobenih gesel, pošta je šla prek spletnih strani. Številke od Windowsov pa nimam prepisane, ravno v tem je problem ob nakupu dobiš eno nalepko in še tisto ti nalepijo na računalnik.Se bom obrnil na Microsoft, al pa na trgovino kjer so bili kupljeni. Večji problem je odtujitev prenosnika, kot pa Windowsov.;(
LP

No name21 ::

Se da serijsko pogledat še kje drugje razen dejansko na prenosniku, ker vse dokumente imam spravljene, če ne drugače bi mi lahko na firmi kjer je bil kupljen pomagali.Za router sem predvideval, da je tako. Kaj pa kaksna druga številka v računalniku, katera se ne odstrani s ponovno namestitvijo Windowsev obstaja?
Lp

Azrael ::

Še nekaj starejših tem:

Iskanje ukradenih prenosnikov
Kraje na fakultetah
Kako izslediti računalnik na internetu

Upam, da si krajo prijavil policiji, brez tega je že tako majhna možnost izsleditrve še blije 0.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"TorButton" za brskalnik Safari

Oddelek: Novice / Zasebnost
93804 (3332) FireSnake
»

Amd ali Pentium

Oddelek: Kaj kupiti
241382 (1064) Zheegec
»

200GB disk zazna mi ga samo 130

Oddelek: Strojna oprema
185221 (5093) HeXeD

Več podobnih tem