» »

Router

Router

model ::

Ojla,
zdele sm si doma mal zrihtu in prenovil sobo, tko da sm se odloču da si ubodem še en ruterček za svojga leptopa in PCja.In ker o tem nimam dost pojma bom prosu za glas ljudstva.
Torej rabm en ruter, ki bo tudi seveda furu wireless, ampak da bom lahko vanj ušteku še kabl za starga PCja. Ne rabm neko težko mašinerijo za 300€ ampak neki do rečmo 80€; pač da bom lahko doma nesu leptopa na balkon in nucu internet ob temu.
  • spremenilo: model ()

Bramac ^^ ::

Pozdrav. No v glavnem jst ti predlagam tega: Brezžični router TP-Link TL-WR642G 108MB

Zakaj?
- zelo poceni
- dela non-stop (zelo zanesljiv)
- lovi zelo daleč

S tem ruterjem sm jst več kot zadovoljen, dela ko urca in dejansko nimam nobenih problemov z njim. Priporočam!

Zgodovina sprememb…

roli ::

Jaz imam tega in je čisto OK.P2p na njemu lepo teče, prav tako istočasno predvajanje videov preko mreže.Domet ni največji kar sem jih videl vendar imamo pri nas dokaj debele stene.Z Tomato firmware deluje super.Nanj imam priključena dva računalnika (kabel),en laptop (Wireless),Wii (Wireless) in Xbox360 (kabel).In vsi imajo lepo nemoteno povezavo z netom kadarkoli.Drugače pa je od drugih firm dober tudi Netgear (moj prejšnji router je bil njihov) samo se moraš prej pozanimati kaj kupješ, ker nekateri modeli niso preveč dobri.Drugače pa sem o TP-Link nekje bral kar nekaj pritožb.Morda je bilo celo na tem forumu.Bom malo pogledal, če kje najdem.
http://www.r00li.com

mihec87 ::

Še dam jst glas za linksys wrt54gl..

AndrejS ::

wrt54gl ali gc... Izogibaj se belkinu in level-one ... z ostalimi nimam izkušenj

Rasho ::

Sam doma uporabljam Belkinov ruter, sicer ni brezžičen, ampak vseeno. Moral sem se uglasiti na Aldrejevo izjavo o tem, naj se izogiba belkinov. Si to mislil samo za brezžične routerje ali nasplošno za Belkinove routerje? Trenutno nisem doma, da bi pogledal, kateri model routerja je, ampak vse, kar lahko o njem rečem je svaka čast. Nisem nek ekspert glede tega, ampak router uporabljam že 3 leta in po nastavitvi z njim nimam čisto nobene težave. Me pa zanima, zakaj je Andrej dobil tako mnenje, kot ga ima. LP
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!

bluefish ::

tudi jaz imam slabo mnenje o Belkin routerjih. Lastim si wireless model. Ob velikem številu p2p povezav se le ta enostavno obesi, pomaga le ponoven zagon (izklop iz vtičnice in nazaj). Verjamem, da je čito dovolj za pisarniško rabo, za prenose datotek, igranje iger, pa je žal zanič.

Rasho ::

Hehe blueFish, moj doma v glavnem "gleda" masovno prenašanje p2p, igre in pa DL. Sem pa navajen, da na nekako 14 dni ugasnem vse za čez noč. Tako, kot si rekel, vtikač iz štroma. In nato naslednjih 14 dni spet lepo prenaša vse muke. :) Mogoče samo moja sreča al pa je tolikšna razlika med wireless in kabelskimi belkini.
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!

bluefish ::

očitno res. Sicer ga tudi jaz čez noč izklopim, ker comp itak ni prižgan.

IceIceBaby ::

V zadnjem mesecu so bile na slo-techu že ene 3 debate o tem, si lahko malo pogledaš.

Jaz priporočam Netgear rangemax brezžični komplet. Za 99 eur dobiš odličen router, ki ima verjetno največji domet v tem razredu, zraven pa je še USB ključek, ki ga lahko vtakneš v stacionarni računalnik. Ta router drugače v redni prodaji stane več kot 100 eur.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257281 (5286) jancus
»

Potrebujem "dober" navaden router s kablom v rangu 20-23k

Oddelek: Kaj kupiti
163158 (2726) jan01
»

Wireless router (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545589 (4569) Kilgore T
»

Router (kateri router nej kupim?)

Oddelek: Kaj kupiti
71419 (1302) zee
»

Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
303334 (2311) malinavc

Več podobnih tem