Forum » Pomoč in nasveti » HP pavilion - bootanje xp-jev?
HP pavilion - bootanje xp-jev?
mlakar ::
Pozdravljeni!
Na novo bi rad naložil xp-je na pavilionu ze4300, pa mam problem ker mi noče bootat xp-jev. V biosu nastavim na prvo mesto cd, a ko se računalik zaganja preskoči cd, in normalno začene xp-je. Če pri zagonu pritisneš esc mi ponudi iz kej naj boota, zberem cd in tudi preskoči.
Kakšna ideja?
HVALA
LP
Na novo bi rad naložil xp-je na pavilionu ze4300, pa mam problem ker mi noče bootat xp-jev. V biosu nastavim na prvo mesto cd, a ko se računalik zaganja preskoči cd, in normalno začene xp-je. Če pri zagonu pritisneš esc mi ponudi iz kej naj boota, zberem cd in tudi preskoči.
Kakšna ideja?
HVALA
LP
gregaster ::
v bios-u omogoči boot samo iz cd-ja, vse ostalo izklopi. Pri meni je delovalo.
lp
grega
lp
grega
Urc ::
Kako ne? Imaš več varjant 1. CDROM
2. Hard drive
3. disabled
Daj CDROM na prvo mesto, pri drugih pa pritiskaj tolk časa + (plus) da bo pisalo disabled, pol pa shrani in reboot... Vsaj tako je pri meni.
2. Hard drive
3. disabled
Daj CDROM na prvo mesto, pri drugih pa pritiskaj tolk časa + (plus) da bo pisalo disabled, pol pa shrani in reboot... Vsaj tako je pri meni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Urc ()
mlakar ::
V zavihku Boot:
+Removable Devices
če odprez entrom se odpre spodaj Legacy floppy
CD rom
+ Hard Drive
spodaj se odpre
Oznaka diska IC25n......
Built in Lan
Spreminjat pa nemorm nič, razn vrstni red z F5 in F6.
+Removable Devices
če odprez entrom se odpre spodaj Legacy floppy
CD rom
+ Hard Drive
spodaj se odpre
Oznaka diska IC25n......
Built in Lan
Spreminjat pa nemorm nič, razn vrstni red z F5 in F6.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8780 (7337) | ngc2392 |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1391) | GTX970 |
» | Premik trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 1912 (1680) | mladec |
» | i:instalacija operacijskega sistema DELL OPTIPLEX GX 520Oddelek: Pomoč in nasveti | 1550 (1146) | xerian |
» | F4 nikakor !Oddelek: Pomoč in nasveti | 822 (720) | Mr.B |