» »

Ali obstaja možnost preizkusa kabelskega modema brez priklopa na kabelski internet?

Ali obstaja možnost preizkusa kabelskega modema brez priklopa na kabelski internet?

Azrael ::

V spomin na mojega bivšega ISPja Telemach, mi je ostal kabelski modem Thomson TCM290. Pred nekaj dnevi sem dobil še en tak modem (baje je OK, ampak to ni 100%).

Sedaj me zanima dvoje:

1. Ali je brezhibnost takega modema možno preveriti brez priklopa na delujoče kabelsko omrežje? in
2. Ali je tak modem možno porabiti za še kaj drugega, npr za povezavo dveh LAN omrežij preko koaksialnega kabla?

Za slednje predvidevam da bo odgovor kategoričen ne. Glede prvega vprašanja, je mogoče kakšna finta, kabelski internet pri nas doma ni več možen in ne poznam nikogar, ki bi še uporabljal kabelski internet in bi bil pripravljen tvegati priklop drugega modema na svoj priključek.
Nekoč je bil Slo-tech.

miki133 ::

Preveriš lahko del modema : ETH , USB , ne moreš pa preveriti RF
del , ker ga je potrebno priklopiti na CATV omrežje .
Ko modem priklopiš je v času , ko še ni postavljen na ETH in USB
delu aktiven DHCP strežnik , ki ti dodeli IP naslov v rangu 192.168.100.10 - 16 ,
modem ima IP naslov 192.168.100.1 , preko SNMP protokola lahko vidiš cel kup
parametrov .
Glede drugega vprašanja pa mislim , da ne bo šlo , vsaj z originalnim firmwareom ne .

LP Miro

Hvala za odgovor.

Res je, LAN in USB priključek delujeta kot si opisal, za RF del ne vem in sem odprt to temo.

Ker, kot kaže ni druge možnosti, kot priklop na delujoče CATV omrežje, naj vprašam še to: ali ima lahko uporabnik kabelskega interneta kakršne koli težave, če se na njegov priključek priklopi drug modem? Ban ali kaj podobno hudega, ga upam ne more doleteti?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

PARTyZAN ::

Modem se ne bo povezal v omrezje, ker ima ISP pri sebi vpisan MAC modema, ki se trenutno uporablja.

Glede bana pa ne vem... :)

To vem, da drug (nepožegnan) modem ne poveže tako, da bi net delal, saj ima operater zabeležene MAC naslove modemov in mrežnih kartic.

Po lučkah je izgledalo vse OK, samo delalo ni, ko so vrli kablarji (vsaj pri meni) malce spremenili MAC naslove in potem prišli kasirat.

Mene bolj skrbi, da tak preizkus ne bo pomenil težav za lastnika priključka.
Nekoč je bil Slo-tech.

miki133 ::

Ne , ne bo problemov , če ga priklopiš na omrežje CATV .
Če je modem v redu bo prišel čez prvi dve fazi postavitve modema :
1- iskanje in uravnavanje downstream frekvence
2- iskanje in uravnavanje upstream frekvence
3- pridobivanje IP naslova - tu se bo ustavilo , ker modem ni vpisan pri ISP

LP Miro

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
132337 (2020) andi5
»

Kabelska TV + Internet

61298 (1158) Tilen
»

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

126323 (5060) eden-X
»

Kako priklopit brezžični router?

1117029 (16274) Tilen
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
193722 (3406) Azrael

Več podobnih tem