» »

GPS za na kolo

GPS za na kolo

cebelca ::

A ma kdo kakšno idejo kako bi človek najcenej skoz pršu s kakšnim GPS sistemom za na kolo zmontirat?

Razmišljam o temle

GPS sprejemnik Nokia LD-3W

v kombinaciji s kakšno Nokio, samo ne vem še katero? Drugače imam Nokio 6680, samo ne vem, če bi se dal software naložit tut na to nokio. Če bi se dal, bi blo pa idelano. Kdo kej ve o tem? Hvala.

Pa samo ne mi predlagat kakšnih dragih telefonov z že vgrajenimi GPS sistemi, kot npr. Nokia n95, ker ni denarja. :)

Kok pa sploh stane najcenejša GPS napravca? Samo za GPS in nč drugega.

Sprejemam pa tut predloge, kje bi človek lahko kupil kakšen bolj mini zemljevid Slovenije :)

jype ::

Ta GPS in N80 se meni na biciklu obneseta dobro, ne pa odlično. Problem je seveda v programski opremi, ne pa v sprejemniku. Tomtom se prehitro izgubi, če se ne vozim tam, kjer on pozna pot, Smart2go pa nima tako dobre pokritosti in potrebuje za dobro routanje internetno povezavo (in včasih se obesi, Tomtom se mi še ni).

ssitcm ::

Svetoval bi ti Magellan Explorist 210, v kombinaciji s kakšno topografsko karto (prosto dostopni, vrisane so pa vse najmanjše steze in tudi zelo aktualni so). Uporabljam ga sam in se obnese odlično. V ZDA ga lahko dobiš za 140$, pri nas je pa več kot dvojna cena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ssitcm ()

cebelca ::

Ravnokar po netu gledam za temle Magellanom in zgleda hudo v redu zadevca. In cena na amazonu zgleda kr sprejemljiva...pri nas je pa res kr precej dražji...ful hvala za idejo.

Pa še neki,ker se ne spoznam najbolj na te stvari...a karte je treba potem še posebej kupit, al pridejo že zraven?

In še vprašanaje zate, Jype, a potem naj rajši ne kupim Nokie LD-3W?Mi je škoda dat tok denarja, če potem zadeva ne bo delala kot se spodobi. Ker GPS bi potrebovala ravno za bolj gorske poti,kjer pa je verjetno najslabša pokritost.

jc ::

Osnovna karta za Magellana pride že zraven, Slovenijo imaš pa prosto dostopno. Če jo rabiš, oz. ko jo boš rabila mi pošlji pm, pa ti jo lahko pošljem. Sicer pa tegale lahko uporabljaš še za veliko drugih stvari (recimo ga prek usb povežeš na računalnik in lahko uporabljaš še turn-by-turn navigacijske programe). Je pa natančnost v gozdu zelo dobra. Sam ga imam pritrjenega na nosilcu na balanci. Je pa precej odporen na udarce, saj je preživel padec s kolesom pri 30km/h.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jc ()

jype ::

cebelca> In še vprašanaje zate, Jype, a potem naj rajši ne kupim Nokie LD-3W?Mi je škoda dat tok denarja, če potem zadeva ne bo delala kot se spodobi.

Ne, Magellan je zagotovo bistveno boljši - je le specializirana rešitev. Med drugim mislim da je tudi vodoodporen in zdrži dalj časa na baterijah. Edini plus (ki je zame bistven) je ta, da se moj telefon da programirat in da lahko počnem z njim še kaj drugega, sicer si tudi jaz ne bi omislil nokiinega GPS sprejemnika.

K0K0 ::

cebelca ::

Hvala Koko,tocno to sem rabla, en tak celovit pregled, da mal vidm kaj sploh vse obstaja. Pa se ful dobr je vse razložen. Zdej pa spet ne vem kaj narest.:)

Res pa je, da mi je tale Magellan tok všeč, da je vprašanje, če se bom šla zafrkavat s telefonom. Kot pa vidm, bi zadeva delovala tut na mojem zdejšnjem telefonu, in bi bilo cenovno še res najbolj ugodno, samo po drugi starni je pa res, da ne vem če bi si upala upala met telefon cel dan na balanci na žgočem soncu. :)

Bi pa še neki vprašala. Sem mal gledala tele magellane in bi mi magellan 300 skor bl ustrezal, ker ma tut višinomer, kar bi jaz skor še najrajš od vsega mela. Je pa res, da nima USB priključka. Kaj to zdej pomeni?Kako pa potem dajem gor karte?Pa na splošno me še zanima vaše mnenje, ker ne poznam še tok, v čem je še 300 slabša od 210?

Primerjava

Cenovno vidm, da je pa 300 cenejši, tko da še en plus ;)

Magellan 300
Magellan 210

gorjanc ::

Kolikor gledam tele GPS so vredu zadeva. Edino kar ti lahko nagaja je število točk v sledi saj jih imtat 210 in 300 komaj 2000, kar po mojih iskušnjah služi za nekje do 2 ure shranjene poti.

cebelca ::

:)

Kot da bi brala v kitajščini...kaj je to število točk v sledi?

Se namreč čist nič ne spoznam na tele GPS aparate...nič. Bi rabila kaksno knjigco v stilu GPS for dummies. :)

gorjanc ::

Če si hočeš doma pogledat kaj vse si prekolesarila na računalniku si mora GPS zapomniti tvojo pot, to stori tako da si vsakih nekaj sekund zapomni tvojo lokacijo nato pa te točke med seboj poveže. In te točke so točke v sledi, torej če si GPS zapomni točko vsake 3 sekunde imaš z 2000 točkami prostora za natnčno 6000 sekund dolgo pot oziroma nekaj manj kot 2 ure. Seveda če ne potrebuješ shranjevanja poti potem naj te to ne ovira, je pa za premislit.

cebelca ::

A tako. Hvala.:)

Ah sej pot bo v glavi,:) važn da mam jaz zemljevid, da se ne zgubim, sej sam zato kupujem. Števc mam pa itak že na kolesu.No, če mi bo pa še GPS meru km in višino pa še tok boljš.

Še zdej pa ne vem kako karte gor dajem na 300-ko, če se ne morm na računalnik prklopt?

Mogoče bi bil pa 210 res boljša izbira? Sej morm še mal prebrat o teh stvareh preden se v kej zaletim. Je pa res, da je pa višinomer skor a MUST, tko da ne vem, res ne vem, kaj bi blo boljs.:)

jype ::

cebelica> Je pa res, da je pa višinomer skor a MUST

Zagotovo se da iz GPS signala povsem natančno določiti višino in ne vem, zakaj naj katerikoli sprejemnik tega ne bi znal. Si prepričana, da ga nima?

cebelca ::

Ja tko piše v tisti razpredelnici, k sem dala tut link...sam kaj pa jaz vem.

Jaz ne vem kako delujejo GPS-i, ker še nikol nisem nobenga uporabljala, tko, da se mi tut sanja ne kako se prikazujejo podatki in pot..itd.

Sej zato pa vam težim :)

jc ::

Razlika med 300 in 210 je v tem, da ima 300 barometrični višinomer, ki je bolj natančen od tistega, ki je v gps vgrajen. 210 ima pa malo manj natančen višinomer (+/- 5m). Razlika med njima je še, da na 300 ne moreš naložiti svojih zemljevidov, oz. sploh česarkoli, prav tako ne moreš pobrati tracklogov (če si želiš kasneje na računalniku ogledati kje si se vozila, oz. si narediti višinski profil) z njega. Res je, da ima samo 2000 točk, vendar se da nastaviti, kako pogosto jih dela. Recimo v avtomatskem načinu, on postavi točko samo kadar se pot spremeni, torej v ovinku ali pa kadar se pot dviguje, kadar gre pa pot naravnost pa točke dela bolj na redko. Čisti maksimum za pot je 20000km. Tako da, jaz bi ti svetoval 210.

cebelca ::

No pa je stvar rešena....210 it is!

Hvala jc, sam to sem rabla slišat.:) Te bom pa potem, ko ga dobim, mogoce res se pocukala za karto slovenije. :)

Aja pa se to...mi lahko se kdo svetuje prek katere spletne trgovine bi se ga dal najhitrejs dobit?

roli ::

Aja pa se to...mi lahko se kdo svetuje prek katere spletne trgovine bi se ga dal najhitrejs dobit?


To bi delno tudi mene zanimalo, ker bi rad malo pokazal očetu, ker veliko kolesari. Pa bi mu malo pokazal cene.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

jc ::

Poskusita z Ebay ali pa pošljita mail komu pri, če bi poslali v Slovenijo(na seznamu je namreč ni) http://thegpsstore.com/. Ker jaz sem pregledal okoli 20 trgovin, pa nobena ni pošiljala izven ZDA. Meni ga je nekdo potem prinesel od tam, tako da se mi je to še najbolj splačalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jc ()

gorjanc ::

Će boste naročali iz ZDA, upoštevajte v ceno še davek in carino. Kolikor sem jas računal se v večini primerov zardi tega in drage poštnine cena izenači z našo.

Andrej65 ::

Sem ponosni lastnik Magellana Explorist 210 in ga uporabljam predvsem za pohode po hribih, včasih pa tudi za kolesarjenja. Do sedaj sem po končani turi "sledi" prenesel na Atlas Slovenije ali pa preko Triptrackerja na Google Earth. Kljub temu zgotavljam, da bi bilo dobro imeti tudi kakšen zemljevid na samem Exploristu. Ali obstaja možnost, da nanj prenesem kakšen spodoben topografski zemljevid Slovenije (lahko tudi Avstrije in Italije)?
Ali je že kdo poskušal "sledi" prenesti tudi na Nokiin Sporttracker ali vsaj na tisto spletno stran?
Za nasvete najlepša hvala
Kdor zna, dela, kdor ne zna, uči!
A

jc ::

dobra stran za take tracke je motionbased.com

prej moraš ta svoj track pretvoriti v gpx obliko, potem pa naložiš tja gor

Andrej65 ::

Osnovna karta za Magellana pride že zraven, Slovenijo imaš pa prosto dostopno. Če jo rabiš, oz. ko jo boš rabila mi pošlji pm, pa ti jo lahko pošljem. Sicer pa tegale lahko uporabljaš še za veliko drugih stvari (recimo ga prek usb povežeš na računalnik in lahko uporabljaš še turn-by-turn navigacijske programe). Je pa natančnost v gozdu zelo dobra. Sam ga imam pritrjenega na nosilcu na balanci. Je pa precej odporen na udarce, saj je preživel padec s kolesom pri 30km/h.


Praviš, da so karte Slovenije prosto dostopne. Kje? Kako je z posodobitvami?

DaVidmar ::

nokia n95 z gps navigacijo! lahko si omislis tudi 12v akumulatorček in napajanje preko dinama.... za kolesarjenje na dolge razdalje. zelo uporabna je tudi wlan funkcija. ko si v mestu se lahko konektaš na nezaščitena omrežja (jih je veliko) in brskaš po netu, uploadaš na blog (če ga imaš) al pa pregledaš mejle. lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gps naprava za kolo

Oddelek: Na cesti
154143 (3720) schurda
»

Natančnost GPS sistema

Oddelek: Mobilne tehnologije
51259 (1072) Yamal
»

Bluetooth_GPS

Oddelek: Kaj kupiti
5867 (759) krneki0001
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412114 (8804) AtaStrumf
»

Satelitski posnetki Slovenije ???!

Oddelek: Omrežja in internet
1020815 (20443) LuiIII

Več podobnih tem