Forum » Izdelava spletišč » JavaScript težave...
JavaScript težave...
Buffy ::
Živjo!
Imam eno zlo simpl zadevo, ki mi razžira živce... Namreč, pri formi, kjer imam select okvirček z vnosi, želim da mi pri izbiri vnosa submita vse informacije... no tega noče storiti...uspel mi je prist do tega da mi napiše v firefox validatorju al kva je že naslednje: "forma has no properties"
Tu je pa koda...
script type="text/javascript">
// Alias the submit function in case there is a 'submit' param.
forma = document.getElementById('forma');
forma.__submit = forma.submit;
/script>
function submitform()
{
//document.getElementById('forma').submit(); //tudi če dam to, je isto...
forma._submit();
}
/script>
form name="forma" enctype="multipart/form-data" action="..." method="post">
select name="drzava" onchange="javascript:submitform();">
option...
/select>
...
...
...
/form>
Ubistvu mi izvede stvarco, sam nevem kok nej napiem da mi bo submital, pa sm že probu veliko vleiko preprostejših stvari ki sem jih našel na spletu...pa nič ne dela :/
Najlepša hvala že za vnaprej!!!!!!!
Imam eno zlo simpl zadevo, ki mi razžira živce... Namreč, pri formi, kjer imam select okvirček z vnosi, želim da mi pri izbiri vnosa submita vse informacije... no tega noče storiti...uspel mi je prist do tega da mi napiše v firefox validatorju al kva je že naslednje: "forma has no properties"
Tu je pa koda...
// Alias the submit function in case there is a 'submit' param.
forma = document.getElementById('forma');
forma.__submit = forma.submit;
/script>
function submitform()
{
//document.getElementById('forma').submit(); //tudi če dam to, je isto...
forma._submit();
}
/script>
form name="forma" enctype="multipart/form-data" action="..." method="post">
select name="drzava" onchange="javascript:submitform();">
option...
/select>
...
...
...
/form>
Ubistvu mi izvede stvarco, sam nevem kok nej napiem da mi bo submital, pa sm že probu veliko vleiko preprostejših stvari ki sem jih našel na spletu...pa nič ne dela :/
Najlepša hvala že za vnaprej!!!!!!!
Road Runner ::
Si preprican da ves kaj naredi funkcija document.getElementById() ?
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
niti ne... sam tak bi naj delovala zadeva... tut, prjatu mi je tak svetoval da naj nardim...sam neki ni vredu, pa ne najdem napake...
link do ene strani ki sem jo vzel za referenco... KLIK
link do ene strani ki sem jo vzel za referenco... KLIK
o, hvala se pravi da sm zabluzu... emmm, sam če pa dam kr documet.ime_forme.submit(); mi pa tut ne dela... kar bi po nekaterih spletnih straneh tudi moralo...pač sm mislu da je to kr kot pri scriptah v flashu... le da sm tam vedu kaj kej nardi tuki pa nimam pojma kaj nej uporabim za kaj... document razumem kot izhodišče pol pa dodaš ime forme in seveda kaj nardi s tem... sam očitno nč ne bo iz te moke
No, bom še mal iskal okol pa probaval pa če ugotovim sam prej kokr mi bo kdo namignu sporočim
No, bom še mal iskal okol pa probaval pa če ugotovim sam prej kokr mi bo kdo namignu sporočim
Road Runner ::
document je izhodisce. getElementdById() je pa funkcija, ki ti vrne element z dolocenim ID-jem. ti pa v tvoji kodi nimas nobenega elementa z IDjem, tako da je precej logicno da ti nobenega ne vrne
do form elementov preko doma lahko dostopas tudi prek document.forms, naprimer document.forms.[form_name]. saj priblizno si zadel, samo forms si pozabil ;)
do form elementov preko doma lahko dostopas tudi prek document.forms, naprimer document.forms.[form_name]. saj priblizno si zadel, samo forms si pozabil ;)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1798 (1522) | mk818764 |
» | AJAX neznana težavaOddelek: Programiranje | 1193 (987) | luksorzi |
» | Javascript - izračun razlike v datumihOddelek: Programiranje | 1904 (1759) | kogledom |
» | [Ajax in Java] v IE6 dela, v Firefoxu neOddelek: Programiranje | 1907 (1661) | krho |
» | auto submit forumOddelek: Izdelava spletišč | 1039 (986) | Road Runner |