Forum » Programiranje » [ASP.NET (C#)] Kako zapisati in prebrati binary large object
[ASP.NET (C#)] Kako zapisati in prebrati binary large object
The B ::
Pozdravljeni!
Nisem vedel kam postaviti tole temo, ali v programiranje ali v izdelavo spletišč, pa se mi zdi da je tukaj več govora o .NET.
Problem:
Rad bi zapisal PDF dokument v varbinary polje v MSSql bazi. Potem pa bi ta PDF spet rad ponudil uporabnikom. Mislim da imam težave na obeh koncih.
Kako sem poskusil:
1. Zapisovanje v bazo:
2. Branje iz baze:
Tole mi ne javlja nobenih errorjev pri zapisu v bazo. Ko pa hočem na ta način izpisat PDF, pa ne dela. Ali izpiše samo '%' (eksplorer) ali pa Acrobat reader javi napako da ni pravilen PDF (File does not begin with '%PDF-')
Malo se mi že meša, tak oda bo kakršna koli pomoč izredno dobrodošla.
B
Nisem vedel kam postaviti tole temo, ali v programiranje ali v izdelavo spletišč, pa se mi zdi da je tukaj več govora o .NET.
Problem:
Rad bi zapisal PDF dokument v varbinary polje v MSSql bazi. Potem pa bi ta PDF spet rad ponudil uporabnikom. Mislim da imam težave na obeh koncih.
Kako sem poskusil:
1. Zapisovanje v bazo:
//Dolžina datoteke (byte) int dolzinaDatoteke = ClanekUpload.PostedFile.ContentLength; //Končnica string koncnica = System.IO.Path.GetExtension(ClanekUpload.PostedFile.FileName).ToLower(); if (koncnica != ".pdf") { Napaka.InnerText = "Dovoljene so samo datoteke pdf"; return; } //Ime datoteke string imeDatotke = System.IO.Path.GetFileNameWithoutExtension(ClanekUpload.PostedFile.FileName); //Preberemo datoteko v stream byte[] Podatki = new Byte[dolzinaDatoteke]; ClanekUpload.FileContent.Read(Podatki, 0, dolzinaDatoteke); NovClanekCommand.Parameters["@Clanek"].Value = Podatki; NovClanekCommand.Parameters["@ImeDatoteke"].Value = imeDatotke; NovClanekCommand.Parameters["@Koncnica"].Value = koncnica;
2. Branje iz baze:
Response.ContentType = "application/pdf"; byte[] buffer = (byte[])IzpisiPDFReader.GetSqlBinary(5); Response.BinaryWrite(buffer);
Tole mi ne javlja nobenih errorjev pri zapisu v bazo. Ko pa hočem na ta način izpisat PDF, pa ne dela. Ali izpiše samo '%' (eksplorer) ali pa Acrobat reader javi napako da ni pravilen PDF (File does not begin with '%PDF-')
Malo se mi že meša, tak oda bo kakršna koli pomoč izredno dobrodošla.
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
- spremenil: The B ()
The B ::
Zadevo sem rešil:
Pa v bazi je bilo treba nastavit polje na image. Majne spremembe vendar očitno odločilne. Izpis, pa je očitno delal že prej.
Zadeva je požrla več živcev kot je bila vredna. In če bi ne bi bilo zaukazano, da mora delat, bi obupal že zdavnaj. Največji problem je bil da ni program javljal novenih napak. Samo zapisal ni ničesar v bazo...
B
//Dolžin datoteke (byte) long dolzinaDatoteke = ClanekUpload.PostedFile.InputStream.Length; //Končnica string koncnica = System.IO.Path.GetExtension(ClanekUpload.PostedFile.FileName).ToLower(); if (koncnica != ".pdf") { Napaka.InnerText = "Dovoljene so samo datoteke pdf!"; return; } if (dolzinaDatoteke == 0) { Napaka.InnerText = "Datoteka ni veljavna!"; return; } //Ime datoteke string imeDatotke = System.IO.Path.GetFileNameWithoutExtension(ClanekUpload.PostedFile.FileName); //Preberemo datoteko v stream byte[] Podatki = new byte[dolzinaDatoteke]; ClanekUpload.PostedFile.InputStream.Read(Podatki, 0, Podatki.Length); NovClanekCommand.Parameters.AddWithValue("@Clanek", Podatki);
Pa v bazi je bilo treba nastavit polje na image. Majne spremembe vendar očitno odločilne. Izpis, pa je očitno delal že prej.
Zadeva je požrla več živcev kot je bila vredna. In če bi ne bi bilo zaukazano, da mora delat, bi obupal že zdavnaj. Največji problem je bil da ni program javljal novenih napak. Samo zapisal ni ničesar v bazo...
B
The End Is The Beginning Is The End...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] savefiledialog, en sfd a več datotekOddelek: Programiranje | 740 (668) | darkkk |
» | c# tiho tiskanje slik.Oddelek: Programiranje | 1933 (1604) | OmegaM |
» | [c] Enaki datotekiOddelek: Programiranje | 1029 (889) | Spura |
» | problem v C#Oddelek: Programiranje | 1969 (1684) | dvojka |
» | [asp.net] simpl image editorOddelek: Programiranje | 1543 (1348) | darkolord |