» »

kako povezati 2 wireless routerja brezžično

kako povezati 2 wireless routerja brezžično

bugsmeal1 ::

mogoče je že bila kje ta tema vendar je nisem nikjer natanko razbral..oz. pokapiral:)

stvar je taka..doma imam wireless router ki je normalno povezan na internet(v pritličju). Rad bi povezal drugi wireless router (ki ga imam ze doma, prvo nadstropje)) na ta prvega brezžično. torej da bi imel tudi zgoraj internetno povezavo. torej bi ga uporabil kot nekakšno brezžično mrežno kartico. vem da je ceneje kartica vendar imam oboje že doma

sedaj me pa zanima kako točno bi moral nastavit nastavitve da bi mi stvar delovala. na mrežo je priklopljen router linksys wrv200, v prvem nadstropju bi pa rad povezal router canyon wf514.

zdej pa če je kak ekspert ki bi mi znal to razložit vsaj približno po korakih..bi bil zelo vesel! ne samo vesel..še povezan z internetom;)

hvala!

BaRtMaN ::

Magična kratica je WDS (Wireless Distribution System).
Problem je v tem, da ga cenejši routerji sploh ne podpirajo, da ne omenjam tega, da sploh ni standarda za WDS in ima zato vsak proizvajalec svojo rešitev, zaradi čeasr ni nujno, da so routerji med seboj povezljivi (medobratovalni).

bugsmeal1 ::

sicer se ne spoznam velik v to..ampak imam pri wireless možnost nastavitve AP-WDS...ampak nimam preveč pojma kaj naj bi kaj pomenilo..

imagodei ::

Kako zdaj ti to hočeš imet?

Internet {---} Router1 {---} Router2 {---} PC? Al kako?

Routerji običajno podpirajo delovanje tudi v načinu Access Point (AP, ja), lahko ga pa uporabiš tudi kot Bridge (most). To bi bila zate v tem scenariju morda najboljša varianta. Od PC-ja do Routerja2 (ki ga daš v vlogo mosta) napelješ UTP kabel, Router2 je Wireless povezan do Routerja1 itd.

Preden ti bo zadeva začela delat, moraš pa Router2 povezat z Routerjem1. Zadevo pač nastaviš podobno, kot na PC-ju. Vedet moraš SID od mreže, zelo v redu je, če bi vpeljal kakšno enkripcijo, WEP ali (še bolje) WPA, kar mora spet biti nastavljeno na obeh Routerjih.

Kako to izvesti? Sem prepričan, da si pri obeh Routerjih dobil navodila. Običajno so tako preprosta, da samo klikaš po Web vmesniku. Važno je samo, da veš, kaj hočeš. Potem pa slediš korakom, ki te pripeljejo do cilja. :))
- Hoc est qui sumus -

Goldee ::

Eno vprašanje, da ne odpiram nove teme:
Imam dva Linksysa WRT-54G, rad bi ju povezal preko wireless linka (dve močni anteni) preko 500m neovirane zračne razdalje. Na enem je tomato firmware, na drugem pa ddwrt. Router na katerem je tomato se povezuje na gateway, kateri ima dostop do interneta.
Če torej povzamem:

(JAZ-pc)---[ethernet]-----{linksys-ddwrt}--------[wireless(wpa)]----------{linksys-tomato}-----{DG}-----{internet}

linksys ddwrt=client mode (ali naj izberem client bridge?)
Linksys tomato=AP mode

Verjetno moram najprej na oba naložiti ddwrt firmware ne? Vsaj tako sem bral na linku o WDS-ju. Potem nastavim enkripcijo WPA (static key) in ustrezne IP-je na obeh. Potem se s PCjem priklopim na switch od routerja in izberem ustrezn IP (v istem subnetu) in načeloma bi moral imeti povezljivost (internet).
Well, I dont.
Kaj naj naredim? Signal je dober, promet poteka (tx in rx števci se povečujejo), vendar ne morem do DG.
Je že kdo povezal mrežo na ta način?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goldee ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156373 (3641) toncek1
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj