Forum » Omrežja in internet » Ganymede 822p
Ganymede 822p
alc3dr ::
Pri kolegu sem naletu na težavo: Na internet se poveže preko vmesnika Ganymede 822p, ki ima običajne nastavitve IP, masko.........
Sedaj hočem priklopit gor še en računalnik in uporabiti Ganymede 822p kot HUB, vendar ne potegne čez. Iz tega drugega pridem do Ganymede 822p brez probelma, vendar na net ni pod razno. Na Ganymede 822p sem spremenil nasavitev IP iz avtomatsko na ročno, vnesel na prvem rač. IP .........2, prehod uporabil IP od Ganymede 822p, dela spet normalno, pri 2. rač. nastavil IP.............. 3, spet ne dela. V čem je težava?
Opazil sem še eno stvar: vedno ko hoče it na net se mora povezat na novo. A se ta Ganymede 822p ne poveže sam????
Hvala
Sedaj hočem priklopit gor še en računalnik in uporabiti Ganymede 822p kot HUB, vendar ne potegne čez. Iz tega drugega pridem do Ganymede 822p brez probelma, vendar na net ni pod razno. Na Ganymede 822p sem spremenil nasavitev IP iz avtomatsko na ročno, vnesel na prvem rač. IP .........2, prehod uporabil IP od Ganymede 822p, dela spet normalno, pri 2. rač. nastavil IP.............. 3, spet ne dela. V čem je težava?
Opazil sem še eno stvar: vedno ko hoče it na net se mora povezat na novo. A se ta Ganymede 822p ne poveže sam????
Hvala
Klemzz ::
ne ta password, ti morš utipkat v internet connection al neki tazga, username/password od ADLSja da se ti avtomatsko poveže na net.
OK, kaj pa povezava še enga računalnika na ta modem? Nekje na tem forumu sem prebral da so vsi porti razen 1. blokirani??
sej glih v tem je hec - avtomatsko mi ne dela, potem sem nastavu ročno IPje, glavni rač spet dela normalno, drugi spet ne..............
Izi ::
Ali imaš pravilno nastavljene porte?
Za vsak port moraš skonfigurirati čemu je sploh namenjen.
Setup - > Port Configuration -> Data
Port na katerega priklaplajš računalnik mora biti nastavljen na "Data"
Če uporabljaš Set top box mora biti tisti port nastavljen na "Video"
Če gor priklopiš telefon moraš nastaviti na "Voice"
Lahko pa je port tudi izklopljen in nastavljen na "Nothing"
Za vsak port moraš skonfigurirati čemu je sploh namenjen.
Setup - > Port Configuration -> Data
Port na katerega priklaplajš računalnik mora biti nastavljen na "Data"
Če uporabljaš Set top box mora biti tisti port nastavljen na "Video"
Če gor priklopiš telefon moraš nastaviti na "Voice"
Lahko pa je port tudi izklopljen in nastavljen na "Nothing"
Oba porta sta nastavljena na Data in stvar ne dela. Ugotovil sem tudi, da se tudi v omrežni soseščini ne vidita - oba sem nstavu v isto omrežje, vendar nemorem videt druzga rač.
Mislim da je nekaj narobe z drugim portom.
Mislim da je nekaj narobe z drugim portom.
Izi ::
Včasih se tudi kaj softwaresko "zašteka", ker router je v bistvu mini računalnik.
Pomaga če vse skupaj popolnoma ugasneš iz napajanje za kakšno minuto in potem zaženeš nanovo.
Meni se je že zgodilo, da mi je določen port prenehal delovati po kašnem mesecu in ponovni zagon je vedno pomagal.
Probaj.
Pomaga če vse skupaj popolnoma ugasneš iz napajanje za kakšno minuto in potem zaženeš nanovo.
Meni se je že zgodilo, da mi je določen port prenehal delovati po kašnem mesecu in ponovni zagon je vedno pomagal.
Probaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7437 (7060) | Lukael |
» | Ganymede 822+ geslo za dostop preko HTTPOddelek: Omrežja in internet | 10602 (5640) | sergejom |
» | ganymede 822+ povezava z linksys WRT54GOddelek: Pomoč in nasveti | 2087 (2050) | misek |
» | Iskratel ganymede822+Oddelek: Omrežja in internet | 3111 (3047) | Veron |
» | Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?Oddelek: Omrežja in internet | 2448 (2097) | gumby |