» »

Avto: kje dobiti res dobre,trde (plinske) amortizerje poceni (Saxx, Monroe etc)

Avto: kje dobiti res dobre,trde (plinske) amortizerje poceni (Saxx, Monroe etc)

Brane2 ::

Iščem kako tako varianto, kjer me montaža ne bi veliko stala oziroma tako, kjer lahko prikorakam in vzamem zadnje amortizerje in si jih zmontiram sam, sprednje pa prinesem v tistem okovju s fedrom in mi tip v 10 minutah zamenja oba amortizerja, jaz pa vse skupaj zmontiram v avto.

Sem si zmotniral leto nazaj KYB-ove (Kayaba?) oljne amortizerje pa so sicer poceni ampak crap.

Rad bi nekaj solidnega, lahko so trši, ker me neko udobje ne interesira preveč, morajo pa seveda biti za moj avto in ne za kaj bistveno večjega.

Sicer pa, koliko stan solidna montaža amortizerja, skupaj z menjavo kojekakvega problematičnega materiala ( ležišča za feder, tisti gumi nosilec na vrhu itd) ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Meizu ::

sej bolje, da nimaš udobja. Tako boš ob hitrostih obdržal stabilnost in zanesljivost avta v ovinkih, ne pa, po domače rečeno "guncanje" avtomobila;)

marsovcek ::

Hm, jaz sem bil s Kayaba plinskimi zelo zadovoljen. Za druge pa poglej Olef, Motomat, Anet, Euroton,...

Nekoč je celo obstajala akcija za Monroe, da si ob nakupu 4ih dobil enega zastonj. Glede montaže: če imaš/si sposodiš napravo za stiskanje vzmeti, jih brez problemov zamenjaš sam.

Sem vprašal strica Googla "which shock absorber ?" in dobil zelo zanimivo simulacijo tega, kar se dogaja na neravninah.

Sicer rahlo OT, ampak resno kaže pomembnost stabilizacijske opreme... :D

Klikni na link in vnesi podatke za simulacijo....

Klik !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

bluefish ::

:D

koyotee ::

tukaj: klik, vzemi kayabo, ne bo ti žal ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Sem že prej, pa mi ni všeč. Te njihovi poceni oljni amortizerji so IMHO crap, za pline pa pravijo da so res pretirano trdi in da ne trajajo prav dolgo...

iro ::

Daj jih obnovit . Vuga

Trdoto nastavi po želji in cene so ugodne.

krneki0001 ::

Evo na mojem avtu - zadaj kayaba (excel-G twin tube nitro - plinski) dal na avto aprila 2005, spredaj monroe (4x4 adventure), dal na avto april 2006. Monroje sem menjal prejšnji teden, ker so crknili. Sedaj imam spredaj kyb gas-a-just in se avto lepo obnaša.

Oljnih amortizerjev (ni važna znamka) pa na avtu ne maram - ponavadi crknejo po letu ali letu in pol, če malo bolj noriš z avtom.

Sam ti predlagam kyb gas-a-just ali excel-G varianto, drugače pa nikakor ne obnovljenih ali kakega monroja ali še česa slabšega.

Menjava amortizerjev je ponavadi tm okol 25 do 30 evrov na uro, menjajo se pa vsi štirje okol urce in pol.

Imaš pa tut ZS.

Zgodovina sprememb…

O.K. Dejmo probat. Kje dobiš tiste gumijaste nosilce, ki jih vanje vpneš amortizer na zgornji strani ?

Se da tudi to fasat pri tam kjer gumizglobe al je potrebno kupit "original" ?

Isto velja za gumi podložke na fedru....

marsovcek ::

Misliš ležaj amortizerja? Ne vem če se to obnavlja, jaz sem nabavil nove (aftermarket), pa ni bil nek hud strošek.

Ni pa ravno majhen strošek. Stane praktično toliko kot sam amortizer...

nebivedu:

kaj si pa misliš o taboljših kyb plincih- seriji ULTRA_SR ?

Baje so EXCEL-G osnovni model, ULTRA-SR zelo trdi, športni model, gas adjust pa nekaj vmes ( vendar je ta na voljo samo za zadnje amortizerje).
Kako je torej z ULTRA-SR ?

So že pretrdi za navadne smrtnike in ali višja cena pomeni tudi kaj rezerve v materialu in višjo trajnost ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

krneki0001 ::

Ultra-SR so progresivni amortizerji in so zelo kvalitetni. Če jih dobiš po ugodni ceni se ti jih splača vzet, ker ti ne bo žal.

Sem včeraj zmontiral UlTRA SR na Astro spredaj in mislim da isto zadaj.

Stvar leži na cesti ko formula. Res dobri amortizerji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanesljiv test amortizerjev?

Oddelek: Na cesti
307551 (5365) easyrider3
»

Amortizerji na kolesu pomoč

Oddelek: Šport
111302 (1037) K0K0
»