Forum » Omrežja in internet » LAN
LAN

X-Men ::
Velikokrat sem zasledil kratico LAN, zato me zanima, kaj to pomen?
Ali lahko povežem moja računalnika, da bi s prijateljem igrala kakšno igro (vsak na svojem računalniku)?
Hvala za odgovor!
Ali lahko povežem moja računalnika, da bi s prijateljem igrala kakšno igro (vsak na svojem računalniku)?
Hvala za odgovor!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()

StratOS ::
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Nejc is cool ::
Hmmmmmmmmmmm... ja bi se dalo če uporablata isto povezavo :)
LAN pa pomeni brezžična povezava ( men se zdi da LAN pomeni Local Area Network )
LAN pa pomeni brezžična povezava ( men se zdi da LAN pomeni Local Area Network )

amigo_no1 ::
LAN
Local area network @ Wikipedia
wlan = wireless lan
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Local area network @ Wikipedia
wlan = wireless lan
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()

pac3k ::
Naj ti bo, ker mam ravno čas.
Drugače pa je google + wikipedia super za te zadeve.
LAN pomeni Local Area Network oziroma lokalno omrežje. Gre za omrežje računalnikov (ponavadi) povezanih z ethernet kabli.
Če se na hitro skoncentriramo na igrice. Imaš dve možnosti. Prva je da nabaviš router/switch in nanj priklopiš oba računalnika. Na ta način bosta povezana v LAN omrežje. Potem te pred igranjem igric v LAN-u brani samo še mogoče požarni zid na računalnikih (tega hitro izklopiš, če ne dela).
Lahko pa računalnika povežeš (mrežne kartice če smo bolj precizni) s t.i. Cross Over kablom. Dobiš ga v vsaki bolje založeni trgovini.
Pa še to, mislim da morata obe mrežni, ki sodelujeta v omrežju imeti interna IPja v istem rangu, torej na primer 192.168.0.x.
Drugače pa je google + wikipedia super za te zadeve.
LAN pomeni Local Area Network oziroma lokalno omrežje. Gre za omrežje računalnikov (ponavadi) povezanih z ethernet kabli.
Če se na hitro skoncentriramo na igrice. Imaš dve možnosti. Prva je da nabaviš router/switch in nanj priklopiš oba računalnika. Na ta način bosta povezana v LAN omrežje. Potem te pred igranjem igric v LAN-u brani samo še mogoče požarni zid na računalnikih (tega hitro izklopiš, če ne dela).
Lahko pa računalnika povežeš (mrežne kartice če smo bolj precizni) s t.i. Cross Over kablom. Dobiš ga v vsaki bolje založeni trgovini.
Pa še to, mislim da morata obe mrežni, ki sodelujeta v omrežju imeti interna IPja v istem rangu, torej na primer 192.168.0.x.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LAN problem... prekinjena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 1047 (893) | Hebel |
» | xbox nagaja (ali moj pc mogoče?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1309) | Beef |
» | WI-FI kolobocijaOddelek: Kaj kupiti | 1979 (1557) | Machete |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3194 (2210) | Cervantes |
» | Super vrvica partyOddelek: Omrežja in internet | 1036 (958) | OmegaBlue |