Forum » Pomoč in nasveti » NTLDR pritisni alt+clrl+del.
NTLDR pritisni alt+clrl+del.
janko771 ::
Kolega mi je dons prpelu en računalnik ga priklopim na moje stvari (tipkovnica, monitor, itd), ga vklopim dam cd za windows xp v enoto in glej napiše mi MANJKA NTLDR, pritisni alt+ctrl+del, in sem bil spet na istem. potem sm gledu kako bi prišel v BIOS tud to nism mogu, ne z tipko del in ne z F1 + ctrl, vprašanje sledi : Kaj naj zdaj naredim ? Kakšen postopek na uberem.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Janez
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Janez
jest
StratOS ::
Različne matične plošče imajo različno tipke za dostop v bios. Poglej pred POST screenom katera tipka je to.
NTLDR manjka napaka pa je možna zaradi več razlogov, poglavitni razlog je, da particija ki se referira na 1st boot device v boot.ini ni aktivna ali ne vsebuje zagonskih informacij ali pa vsebuje nepopolne.
Disk in povezave do njega so napačno nastavljene
Mogoče je bil vstavljen/odstranjen disk ...
Za več in rešitev : Tukaj
NTLDR manjka napaka pa je možna zaradi več razlogov, poglavitni razlog je, da particija ki se referira na 1st boot device v boot.ini ni aktivna ali ne vsebuje zagonskih informacij ali pa vsebuje nepopolne.
Disk in povezave do njega so napačno nastavljene
Mogoče je bil vstavljen/odstranjen disk ...
Za več in rešitev : Tukaj
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
amigo_no1 ::
Gre za laptop ali namizni pc ?
http://www.michaelstevenstech.com/bios_...
POnavadi piše od zagonu press ZZZ to enter Bios.
http://www.michaelstevenstech.com/bios_...
POnavadi piše od zagonu press ZZZ to enter Bios.
Namizni je
bom pa probu zdele tole uštimat sam sem se prvič sreču s to težavo .
hvala za odgovor.
lp
bom pa probu zdele tole uštimat sam sem se prvič sreču s to težavo .
hvala za odgovor.
lp
jest
OChack ::
če gre za nvidia chipset in sata diske moraš pod boot menu v biosu ta sata disk na kerem imaš ali misliš imeti OS naštimati kot prvega da se zažene (enostavno ga v meniju z tipko+ spraviš na vrh) pa tud second boot device mislm da morjo bit HDD, če imaš seagate disk uporabi seagate tools nek zagonski CD ki ti sformatira diske in ti omogoča da ih nastaviš kot BOOT disk ali kot data disk (program mislim da deluje tudi na drugih diskih).ker windows manager večinoma funkcij ne zna. pač mam aml izkušen z zadnim sistemom kjer mam 3 sata diske in je bla cela kalvarija. če ti bo delal poročej
LP
LP
Int€l inside, IDIOT Outside
Disk je Maxtor na IDE kontrolerju mislm da tle more bit neki zanič IDE kontroler al pa Disk.
lp
lp
jest
Sc0ut ::
Dna ntldr fajla je treba ponovno namestit, pa vse dela.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
OChack ::
ja še enkrat ga treba sformatirat in postavt kot boot, čeprov je emn ponavad sam zarad prioritete pr zagonu moril s tem
Int€l inside, IDIOT Outside
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z nameščanjem XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1501 (1297) | dzinks63 |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7203 (6351) | kreki |
» | OS Boot na ATA/SATAOddelek: Pomoč in nasveti | 1300 (1160) | MrStein |
» | WTF...problem z Xpjem in bootanjemOddelek: Operacijski sistemi | 2523 (1878) | astrofizik |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2804 (2681) | jELKO |