Forum » Pomoč in nasveti » NEC 3540A noče zapisovati CD/DVDja
NEC 3540A noče zapisovati CD/DVDja
whatever ::
Gre torej za NEC 3540A, ki normalno bere podatke s CDjev in DVDjev, pečt pa noče. Nero 7 javi "napako pri kalibraciji napajanja" in reče, da ne more zaključit CDja. Medij (CD) ni problematičen, ker mi ga je na drugem pekaču ratalo zapečt brez problema. Probal sem zamenjat molex priključek za napajanje pa kontakti pri IDE kablu so v redu. Je problem v pekaču in je pač crknil? Ali kje drugje? Napajalnik sicer dela bp že 3 leta. A naj ofnem pekač in spucam lečo al naj nabavim novega pa bo zagotovo delal?, če je sploh problem v pekaču?
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Azrael ::
Poskusi zapeči CD s kakšnim Linux Boot CDjem, ki ima program za peko. Če tudi tam ne bo šlo, je nekaj narobe s pečko, drugače je problem v Windows.
Če se izkaže, da je problem pečka, imaš možnost, da jo odpreš in očistitiš lečo in mehanizem, in vodila, ki služijo premikanju laserja (vatirane palčke in alkohol tu pridejo prav). Mehanizem in vodila po čiščenju podmaži z vazelinom ali še bolje kakšno nežno otroško kremo. Ni joke, olja odtečejo, masti so pregoste, otroške kreme pa so vazelin + dišave.
Seveda mazilo, katero že boš uporabil, ga uporabi minimalno, višek samo vleče prah nase in dela probleme.
Če bo začela pečka spet delati prav, drugače kupi novo pečko.
Če se izkaže, da je problem pečka, imaš možnost, da jo odpreš in očistitiš lečo in mehanizem, in vodila, ki služijo premikanju laserja (vatirane palčke in alkohol tu pridejo prav). Mehanizem in vodila po čiščenju podmaži z vazelinom ali še bolje kakšno nežno otroško kremo. Ni joke, olja odtečejo, masti so pregoste, otroške kreme pa so vazelin + dišave.
Seveda mazilo, katero že boš uporabil, ga uporabi minimalno, višek samo vleče prah nase in dela probleme.
Če bo začela pečka spet delati prav, drugače kupi novo pečko.
Nekoč je bil Slo-tech.
5er--> ::
IMO je 99% problem v pekaču. Mi je šel prav ta model že po gobe. Meni najprej ni bral/pisal več CD-jev, pol je pa še DVD šel.
dukenukem ::
to more bit neka serijska napaka ,men je tud ta pekač crknu,pa kolegu tud potem sem še firmware zamenal pa je blo isto ,nec je zamoču
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi s pekači.. ali s softwarom... gre za DVD PEČKE :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (1115) | GTi |
» | Pekač me spravlja ob živce!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 950 (780) | Kekec |
» | SATA PekačOddelek: Strojna oprema | 2273 (1500) | DJ MartiNi |
» | DVD pekačOddelek: Kaj kupiti | 2036 (1477) | Caligula |
» | CD-R mi unič use CD-je !!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1267 (927) | boštjan |