» »

dual channel ram v notebooku ?!

dual channel ram v notebooku ?!

SunCell ::

Imam dellovega notebooka starega malo manj kot 1 leto. Na matični plošči ždi i945gm
v računalniku se nahaja 512mb ddr2 4200 (533mhz) ram proizvajalca samsung.
Pogledal sem si specifikacije chipa in i945gm naj bi podpiral tako dual channel mode kot tudi ram 667mhz. Dell ocitno spara in vgrajuje v notebooke 533mhz rame.
na netu je ratu ddr2 sodimm ram sumljivo poceni, 1gb se dobi že za slabih 40€ (proizvajalca a-data ter patriot).

na tem mestu pa se mi porodi kup vprašanj.
- smiselno vržt trenutni ram ven in notri vgradit 2x1gb istega proizvajalca 667mhz ter racunati na dual channel mode
- riziko pri ramih teh "ceskih" proizvajalcev. vsaj meni delujejo precej neznano. ma kdo kake izkušnje?
- kolikšna bo sprememba če uporabim 667mhz rame vs 553mhzrame (procesor je intel core duo t2300e @1.66mhz. bus speed 166mhz, rated fsb pa 665mhz (podatke odčital z cpu-zja)
- koliko se utegne dual mode poznati

lp
suncell

xabre ::

ptriot in adata sta oba kvalitetna proizvajalca. Če plata podpira dual channel pol bo delal.

damirez ::

Zdej nevem kašn ram šrocesor nuca, zdej če tvoj trnutno ram prepočasen za sistem, ne deluje sinhrono... Potem bo nakup 2x 1bgb hitrejšega rama sigurno pospešil komp v dualchannel načinu. Tko da kr fukn ta stari ram ven in kupi novega za dualmode način, tudi če bosta "prehitra" bojo perfomarnce dosti bolše že zaradi dualchannela in več rama.

SunCell ::

hum.. sodeč po http://www.intel.com/products/processor...
naj bi imel proc FSB 667mhz. potemtakem najbolj ustrezno če tudi rami laufajo na tej frekvenci?

damirez ::

Da, potem se bo pa nakup 2x 1gb 667 palčk v dual channel kar orng poznal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dokup RAMa

Oddelek: Kaj kupiti
202145 (1667) Hanzo
»

Ram za prenosnik HP

82366 (2266) Zheegec
»

Ali je to mogoče???

Oddelek: Strojna oprema
61557 (1473) VidKo
»

Ali je razlika v navijanju med dual channel rami in navadnimi?

Oddelek: Navijanje
102187 (1777) msms
»

Kateri modul RAM-a?

81752 (1606) iMark

Več podobnih tem