Forum » Loža » Kakšno omrežno napetost imajo v Ameriki?
Kakšno omrežno napetost imajo v Ameriki?
glinik ::
Namen imam kupiti en digitalni fotoaparat in sicer v Ameriki.
Sedja me zanima, kakšno je stanje glede napetosti za adapterje in te stvari. Bom lahko aparat uporabljal tudi pri nas?
Lp
Sedja me zanima, kakšno je stanje glede napetosti za adapterje in te stvari. Bom lahko aparat uporabljal tudi pri nas?
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
'FireSTORM' ::
Odvisno, če je adapter "prilagodljiv", da lahko "izbereš" vhodno napetost, potem boš lahko...
Those penguins.... They sure aint normal....
Modri dirkač ::
Kupiš nov adapter v SLO, sej piše na njem kakšnega rabiš: 12V, 9V, ipd.
Everybody lies!
M@73Y ::
V ameriki 120V frekvence 60Hz. Evropa 230V 50Hz. večina aparatov ima na zadnji strani neko stikalo s katerim preklopiš med 230 in 120V.
glede konektorjev pa so taki kot so po domače računalniški kabli. Pazi!! nekatere pokrajine še vedno uporabljajo svoje drugačne ''nestandardizirane'' priključke.
Lp. matej
RE: glede fotoaparata: če v specifikacijah piše da deluje 120/230V potem ni problema.
glede konektorjev pa so taki kot so po domače računalniški kabli. Pazi!! nekatere pokrajine še vedno uporabljajo svoje drugačne ''nestandardizirane'' priključke.
Lp. matej
RE: glede fotoaparata: če v specifikacijah piše da deluje 120/230V potem ni problema.
..jump into psytrance tunnel..
Oxford ::
Moj fotoaparat (Canon) uporablja AA baterije. Polnilec, ki sem ga kupil deluje na napetostih 110V -> 230 V (piše zadaj). Tako pred časom nisem imel težav s polnjenjem baterij. V Delko-tu sem si kupil samo adapter za vtičnico in brez problemov polnil baterije.
Če imaš Li-ion akumulator v svojem fotoaparatu, ki ga nameravaš kupiti, potem je odvisno od priloženega polnilca, ali deluje tudi na naši napetosti.
EDIT: popravljena napaka
Če imaš Li-ion akumulator v svojem fotoaparatu, ki ga nameravaš kupiti, potem je odvisno od priloženega polnilca, ali deluje tudi na naši napetosti.
EDIT: popravljena napaka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oxford ()
glinik ::
Saj se mi je zdelo, samo siguren sem hotel biti.
Hvala vam ...
Lp
Hvala vam ...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pretvornik napetosti 110-220 sesalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1679 (1195) | ircr |
» | 110V - 220V pretvorba polnilcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5634 (5229) | negotiator |
» | Adapter za napravo in amerikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 844 (735) | ...:TOMI:... |
» | Končno enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 12086 (8928) | SmeskoSnezak |
» | polnjenje mobitela v ameriki (110 V)Oddelek: Mobilne tehnologije | 3612 (3291) | zlabo |